Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ilegalno udruživanje

UBS i Credit Suisse pod istragom zbog stvaranja kartela

\'Swiss bank UBS CEO Oswald Gruebel speaks during his company\'s second quarter 2011 results news conference in Zurich, July 26, 2011. UBS said on Tuesday it would slash costs and admitted it would mi
Reuters/PIXSELL
03.02.2012.
u 09:54

Pokretanje jednake istrage u svojim zemljama potvrdile su nadležne službe u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji

Švicarska komisija za zaštitu tržišnog natjecanja objavila je danas da su započeli istragu oko mogućega ilegalnog udruživanja banaka i stvaranja kartela na području trgovanja derivatima i utjecaja na ključne kamatne stope, prenosi AP.

Pod istragom su i dvije najveće bankarske institucije u Švicarskoj UBS i Credit Suisse.

Komisija je objavila da su pod istragom i strane banke i to Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Citigroup Inc., Deutsche Bank AG, HSBC Holdings PLC, JP Morgan Chase & Co., Mizuho Financial Group Inc., Rabobank Groep N.V., Royal Bank of Scotland Group PLC, Societe Generale SA, i Sumitomo Mitsui Banking Corporation.

Pokretanje jednake istrage u svojim zemljama potvrdile su nadležne službe u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji.

 

Komentara 9

MO
moshmislit
11:31 03.02.2012.

ma treba im zabranit vezati promjenu kamata za euribor koji si sami rihtaju kak im zatreba tj. treba im zakonom zabraniti povećanje kamata uopće..jednom kada daš kredit i ugovoriš kamatu, to je to...ionako posuđuju lovu koju nemaju...ali, političari su plačenićka ...ovna

OB
-obrisani-
12:41 03.02.2012.

moshsimislit-vani je to moguce-ko kupuje stan/kucu na kredit moze ako hoce ugovorit fiksnu kamatnu stopu-ali ona je u prosjeku uvijek visa za cc 1,5-2%, mislim da to nije vani nikome u interesu-vec svi uzimaju promjenjivu kamatnu stopu odnosno prve 3 ili 5 godina fiksna a onda promjenjiva-jer su sad kamate u palnici

OB
-obrisani-
11:04 03.02.2012.

heheheehehe boze oslobodi nas ovih \"bankarskih strucnjaka i prognosticara iz hrvatske\", ja da ovo nisam procitao nebi vjerovaop da je to moguce napisat, zasto???? jucer je EU zabranio njemackoj burzi i njujorskom nesteku da su spoje-razlog je bio taj da bi te dvije brokerske kuce kontrolirale 90% svih svjetskih mesetara derivatima-prosi vas napisite tu nasim citaocima kaj budu barem znali sta spada u derivate-kaj nadu mislili da je to gorivo??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije