Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati

U prva tri mjeseca Allianz ostvario bruto dobit 26,8 milijuna kuna

Boris Galić
ARHIVA VL
06.05.2010.
u 14:15

U životnim osiguranjima zabilježen je rast od 2,7 posto, uz premijski rezultat od oko 81 milijuna kuna, dok je u neživotnim osiguranjima ostvaren premijski prihod od oko 202 milijuna kuna, što je jednako premiji u istom razdoblju lani.

Allianz Zagreb ostvario je u prva tri mjeseca ove godine bruto dobit od 26,8 milijuna kuna. Ukupni bruto premijski prihodi iznosili su 283 milijuna kuna, što je za 2,6 milijuna kuna, odnosno oko jedan posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Na kraju prvog kvartala tržišni udio Allianza iznosi 11,1 posto. Granica solventnosti dosegnula je 172 posto, dok zakonski minimum za hrvatske osiguravatelje iznosi 100 posto. U životnim osiguranjima zabilježen je rast od 2,7 posto, uz premijski rezultat od oko 81 milijuna kuna, dok je u neživotnim osiguranjima ostvaren premijski prihod od oko 202 milijuna kuna, što je jednako premiji u istom razdoblju lani.

- Naši rezultati nakon prvog kvartala ove godine pokazuju da znatne uštede koje smo počeli ostvarivati u prošloj godini i dalje donose pozitivne rezultate uz vrlo solidan portfelj. Zadovoljni smo postignutim jer smo ipak uspjeli rasti u oba segmenta poslovanja, dok je tržište bilježilo negativan trend. Posebno bih istaknuo životna osiguranja gdje smo zabilježili rast od gotovo tri posto. Rezultat je to kontinuiranog ulaganja u klasično osiguranje života, a ujedno je i pokazatelj visoke razine svijesti građana o dugoročnoj financijskoj sigurnosti - prokomentirao je rezultate Boris Galić, predsjednik uprave Allianza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije