Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi trendovi

U Hrvatskoj buja novi izvozni biznis - reciklaža starih mobitela

Mobiteli
Dusko Marusic/PIXSELL
31.01.2013.
u 07:58

Ako ste novom internetskom servisu za reciklažu mobitela Fonebanku prodali svoju staru Nokiju 5800 za 200 kuna, niste samo zaradili i pomogli očuvanju okoliša.

Ako ste novom internetskom servisu za reciklažu mobitela Fonebanku prodali svoju staru Nokiju 5800 za 200 kuna, BlackBerry 8520 Curve za 328 kuna ili iPhone4 za 960 kuna, niste samo zaradili i pomogli očuvanju okoliša nego ste poduprli i novi izvozni biznis buja u Hrvatskoj.

Kako doznaje Poslovni dnevnik, Fonebank, naime, izvozi stare mobitele preko Velike Britanije u Tanzaniju i druge afričke, ali i latinoameričke i azijske zemlje.

Servis Fonebank pokrenuo je najveći distributer mobitela u Hrvatskoj, zagrebački Mobis, čija je tvrtka kćer Mobis electronic servisni centar ugovorila stratešku suradnju s britanskom tvrtkom Corporate Mobile Recycling. Britanski partner ima uhodanu mrežu u devet europskih zemalja i mjesečno otkupi više od 80.000 mobitela.

O sve većem razvoju tržišta reciklaže mobitela pročitajte ovdje: Mobis preko Velike Britanije izvozi stare mobitele u Tanzaniju

Ključne riječi

Komentara 7

HO
Hortator
10:05 31.01.2013.

O kakvoj je tu reciklaži molim vas riječ .... pa mobiteli se ne rastavljaju na komponente nego se eventualno stave nove maske na njih i prodaje ih se ko nove .... reciklaža ... moš mislit

M2
meri_22
17:27 31.01.2013.

Gdje mogu prodati stare mobitele?

PI
Pikador
09:31 31.01.2013.

...odlično,pomažemo sirotinji zagaditi njihovu zemlju...jer kad njima naši stari mobiteli više ne budu atraktivni cijedit će se otrovne baterije u njihove vode...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije