Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠNE PODUZETNIČKE PRIČE IZ TEHNOLOŠKOG PARKA ZAGREB

Tvrtka Live Good iz Tehnološkog parka Zagreb izlagala je na ovogodišnjem CES-u

Live Good
Foto: PR FOTO
1/2
15.01.2016.
u 16:14

U Las Vegasu, gradu svjetla i zabave, i ove godine je od 6. do 9. siječnja održan najveći sajam potrošačke elektronike CES na kojem su bile predstavljene najnovije inovacije i tehnologije kroz širok raspon primjena. Na CES-u je izlagala i Anita Bušić, direktorica tvrtke Live Good iz Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb koja je prezentirala svoj inovativni proizvod BodyRecog.

BodyRecog je sustav za procjenu zdravstvenog stanja ljudi na temelju tjelesnog tipa i tjelesnog oblika, a specifičnost sustava proizlazi iz mjerenje ljudskog tijela pomoću kamere na pametnom telefonu, odnosno Microsoftovom Kinectu za profesionalne korisnike.

O svojim iskustvima na ovogodišnjem CES-u govori Anita Bušić: Izlaganje na CES-u mi je omogućilo pronalazak novih strateških partnera zainteresiranih za distribuciju i primjenu BodyRecog-a. Pronašla sam i nove suradnike za daljnji razvoj aplikacije, ideje za marketinška rješenja kao i potencijalne ulagače.“

Što se tiče kriterija za izlaganje na CES-u, startupovi izlažu u posebnom, za njih namijenjenom EUREKA PARK-u, u kojem je bila i tvrtka Live Good. Za izlaganje u EUREKA PARK-u potrebno je zadovoljite kriterije tehnološke inovativnost, uvjet da startup kandidat nije prije izlagao na CES-u te da se mora uklopiti u jednu od zadanih kategorija EUREKA PARK-a.

Kao zaključak sudjelovanja Anita navodi: „Moja su nadanja i očekivanja od CES-a daleko nadmašena. Najtoplije preporučujem svima, a naročito startupovima da svoja inovativne proizvode predstave na CES-u i time otvore vrata novim mogućnostima“.

Ujedno, BodyRecog je predstavnik hrvatske ideje za natjecanje IDEAS FROM EUROPE koje traje do 31. siječnja. Za hrvatskog predstavnika Anitu Bušić možete glasati putem linka klikom na crveno polje gdje piše: Vote for Croatia – Anita Bušić. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije