Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proizvodnja papira

Tvrtka Kaspar papir gradi tvornicu u gospodarskoj zoni u Prelogu

kaspar papir,davor belić (1)
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/6
20.09.2013.
u 13:35

Prelog su, kako kaže direktor Davor Belić, izabrali zbog brzine u ishođenju dokumentacije, podrške lokalne vlasti, stručne radne snage i zemljopisnog položaja

U gospodarskoj zoni Sjever u Prelogu u Međimurskoj županiji danas je položen kamen temeljac tvornice Kaspar papir u kojoj će već iduće godine raditi između 20 i 30 zaposlenih.

Vlasnici su porijeklom Hrvati koji žive u inozemstvu. Prelog su, kako kaže direktor Davor Belić, izabrali zbog brzine u ishođenju dokumentacije, podrške lokalne vlasti, stručne radne snage i zemljopisnog položaja, odnosno blizine autoceste Goričan - Zagreb. Čekali su i ulazak Hrvatske u EU, a jedan od poticaja bio im je i novi Zakon o poticanju investicija i ulaganja.

- Ugodno sam iznenađen brzinom i načinom na koji je odrađena kompletna projektna dokumentacije i građevinska dozvola. Postojeću proizvodnju u Sloveniji, odakle distribuiramo proizvode u ovaj dio svijeta, preselit ćemo do kraja ove godine u Hrvatsku - najavljuje Belić. Vrijednost izgradnje hala i strojeva je 25 milijuna kuna. Prva hala imat će 1500, a druga, koja je u planu, 1200 četvornih metara.

>> Debeljak otvorio novu tvornicu u Kninu, zaposlit će 400 ljudi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije