Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optimizam

Tračak nade: domaće tvrtke sklopile su niz izvoznih poslova!

'09.01.2012., Bjelovar - Abdul Rahman, predstavnik iracke tvrtke i Jahim Daher savjetnik za gospodarstvo hrvatskog ambasadora u Iraku obisli su tvrtku Hittner i sa vlasnikom Stjepanom Hittnerom  ulaze
Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'
1/3
11.01.2012.
u 12:00

Uspješni poduzetnici otvaraju nova radna mjesta, izvoze u Austriju, Irak, Kinu, Dubai...

Unatoč crnim prognozama o novoj recesiji, ponovnom rastu nezaposlenosti na više od 300 tisuća te novom usporavanju hrvatskog izvoza, u gospodarskom sektoru, kad je riječ o najžilavijima i najhrabrijima, još uvijek ima razloga za optimizam.

Badel konačno u Kini

Tomu su ovih dana najbolja potvrda izvozni ugovori Eurocabel Groupa s austrijskom tvrtkom Meinhart Kabel i njemačkom Faber Kabel, vrijedni 70 milijuna eura. Eurocabelu bi to partnerstvo moglo osigurati prodaju gotovo ukupnih godišnjih proizvodnih kapaciteta, temeljem kojih su u 2012. predviđeni prihodi od milijardu kuna, priopćili su iz te kompanije.

Trljaju ruke i u Prelogu, Donjem Miholjcu i Bjelovaru, gdje su dogovoreni višemilijunski poslovi s cipelama, traktorima i prikolicama za konje koji će zaposliti više od 300 novih radnika. Badel 1862 u srijedu bi pak trebao potpisati ugovor o “joint venture” poduzeću s kineskom tvrtkom Tadee Holding Group Co. Ltd. kojim će se aktivno uključiti na kinesko tržište vinima i jakim alkoholnim pićima.

Stanovi za Iračane

Očekivana zarada je, naravno, velika. No iz Badela poručuju da je trenutačno teško govoriti o brojkama s obzirom na to da na golemom kineskom tržištu i najsitnija statistička pogreška može značiti posao stoljeća, kakvog su već dočekali u dubrovačkom Tramesu koji je za nadzor i projektiranje Bisera Sammare, potpuno novog grada u Iraku, potpisao ugovor na 200 mil. dolara. Na vrhuncu projekta tamo će raditi i 3000 naših građevinara, a unosne biznise podrazumijevaju i gradnja najveće hrvatske solarne farme u Orahovici, gradnja francuske tvornice cipela Arche u Koprivnici, francuski biznis Palme s ljesovima te Viaduktovi poslovi u Libiji teški više od 130 mil. eura.

Komentara 25

JS
ja sam gladan
21:04 11.01.2012.

A mala Ujdurevička bi mogla biti veleposlanica, Terme su vriti.

OB
-obrisani-
12:34 11.01.2012.

Tracak nade .... sad ce mo vidit koliko njih ce trazit posao i htjet radit ili ce i nadalje kukati kako ih nitko nece...tako to ide vec 20 godina...

NP
Npr19
12:08 11.01.2012.

Vrijeme je da ih se malo porezno stisne kako bi podijelili svoju dobit sa potrebitima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije