Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razvoj proizvoda

Toyota ulaže 50 milijuna dolara u električna vozila Tesla Motorsa

Toyota
AFP
22.05.2010.
u 08:35

Tesla će ostvariti benefite od Toyotinih mogućnosti masovne proizvodnje, a Toyota će, zauzvrat, dobiti pristup Teslinim znanjima o pogonu na električnu bateriju

Toyota će investirati 50 milijuna dolara u američku tvrtku električnih automobila Tesla Motors, koja ima ambiciozan plan rasta. Dvije kompanije objavile su zajedničko ulaganje u proizvodnju elekrtičnih vozila. Ugovor će, kako prenosi BBC, osigurati japanskom gigantu udio od 22 posto u Tesli, koja će izgraditi novi model automobile u Toyotinoj tvornici blizu  San Francisca.

Analitičari smatraju da će Tesla, koja je osnovana 2003. godine, ostvariti benefite od Toyotinih mogućnosti masovne proizvodnje. Toyota će, zauzvrat, dobiti pristup Teslinim znanjima o pogonu na električnu bateriju. Dogovor bi također mogao pomoći popravljanju Toyotine reputacije u SAD-u, koja je teško pogođena masovnim problemima s kvarom na  akceleratoru pedala i sistemu kočenja.

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:55 25.05.2010.

ako je ista bacen novac onda je ovaj svakako citali smo kaj su amerikanci izjavili: trebat ce do 40 godina da bi napravili nesto kaj bi se mozda isplatilo, zakaj, zato kaj po danasnjim cijenama baterije kostaju za jedan auto ako ih hoces promjenit 37,000$ i to u americi, u europi barem duplo, koji ce to vrag kupit, kad dansnji auto iskljucivo na baterije kosta preko 150,000$, ovo je sve na vrbi sviralo, ali ako jedan pocnje puhat u rog, onda i obama veli. pa dajte pusite i vi hehehehehehe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije