Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
financijsko izvješće

Todorić preuzeo kioske Slobodne Dalmacije za 118 milijuna kn

'25.11.2010., Ekonomski fakultet, Zagreb - U sklopu Dana otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta Ivica Todoric, vlasnik Agrokora, odrzao je predavanje na temu Pozicije i izazovi hrvatskog poduzetnistva.
'Zarko Basic/PIXSELL'
26.07.2012.
u 10:45

U financijskom izvješću o poslovanju Agrokora navodi se da je Agrokor prošle godine dovršio preuzimanje Slobodne Dalmacije Trgovine preko svoje tvrtke Tisak za 118,5 milijuna kuna

U financijskom izvješću o poslovanju Agrokora navodi se da je  Agrokor prošle godine dovršio preuzimanje Slobodne Dalmacije Trgovine preko svoje tvrtke Tisak za 118,5 milijuna kuna ''plaćenih u cijelosti u novcu'', piše Poslovni dnevnik. Slobodna Dalmacija Trgovinu – distribuciju i kioske kupio je od EPH.

U poslovnom izvješću Agrokora također piše da je na prodaji nakladničke kuće Znanje za 71,8 milijuna kuna ludbreškom Grafičaru imao gubitak od od 46,3 milijuna kuna.

Agrokor je lani dao kredite u ukupnom iznosu od 397 milijuna kuna. 213 milijuna kuna odnosi se na stambene kredite djelatnicima kojima je kredite dao  na rok od 3 do 20 godina i kamatu od 4,5 do 6 posto. Drogerijama Kozmo, koje su u vlasništvu Nexus Private Equity partnera, a nekad su bile u Konzumovu vlasništvu, s tim da je Agrokor ulagač u Nexus, pozajmio je 75 milijuna kuna. Nexus je osnivač tvrtke Brza produkcija d.o.o. kojoj je dan zajam od 14 milijuna kuna na tri godine uz kamatu od 3 posto.

Većinu dobiti Todorić je prenio u zadržanu dobit. 31. prosinca 2011. godine ona je iznosila 1,62 milijarde kuna što je oko 75 milijuna kuna manje nego na kraju 2010. godine.

Ključne riječi

Komentara 9

PR
promill
11:37 26.07.2012.

Todorić je ostao državi dužan oko 240 milijuna kuna NENAPLATIVOG poreznog duga!!!! Ovako bih i ja kupovao! Umjesto da mu se država na ime duga upiše na imovinu i adekvatno ga kazneno goni, on i dalje širi svoj feud! Jadni mi s ovakvom vlašću!

IB
iva.begovic
11:40 26.07.2012.

I gdje je sad Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Nigdje, jer muž gospođe Spevec, zaposlenik je Agrokora. Ali čim udjemo u EU treba podnijeti tužbu protiv ovakvih spajanja. Smračiti će se i njemu jednom.

LO
lojtra1
12:34 26.07.2012.

Federativna narodna republika konzum!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije