Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati

Tisak prihodovao više, no dobit manja tridesetak milijuna kuna

kiosk tiska
Goran Stanzl/PIXSELL
06.04.2010.
u 14:52

Rast prihoda rezultat je rasta prometa maloprodaje i veleprodaje uslijed turističke sezone, a ponajprije zbog rasta prodaje i udjela na tržištu prepaid bonova za mobilne uređaje u veleprodaji te rasta prometa duhana.

Poslovanje Tiska u 2009. godini odvijalo se pod utjecajem krize na tržištu i pada kupovne moći građana. Ukupni prihodi Tiska lani su bili 2,81 milijardu kuna, što predstavlja rast od 14 posto, stoji u izvješću Zagrebačkoj burzi. 

Rast prihoda rezultat je rasta prometa maloprodaje i veleprodaje uslijed turističke sezone, a ponajprije zbog rasta prodaje i udjela na tržištu prepaid bonova za mobilne uređaje u veleprodaji te rasta prometa duhana i ostale komercijalne robe u maloprodaji. 

Ukupni rashodi ostvarili su rast 16 posto, na 2,79 milijardi kuna.  Rast  rashoda uzrokovan je primjenom novog kolektivnog ugovora te prošlogodišnjim pokretanjem razvoja i modernizacije prodajne mreže, kao i promjenama u strukturi prodaje roba, što je utjecalo na rast nabavne vrijednosti roba, stoji u izvješću.

Dobit Tiska lani je iznosila 13,587 milijuna kuna, dok je ona iz 2008. godine bila 42,993 milijuna kuna.

U teškim uvjetima poslovanja, zbog značajnog pada prometa tiskovina u zadnjem kvartalu, te racionalizacije prodajne mreže, nije ostvaren planirani poslovni rezultat.

U izvješću se, među ostalim, navodi i kako društvo nema problema s likvidnošću i naplatom potraživanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije