Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena fokusa

Tedeschi ulazak u EU vidi kao novu priliku za Atlantic grupu

\'16.02.2009.,Zagreb,Hrvatska - Miramarska 23,Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantic,  Photo: Anto Magzan/Vecernji list\'
Anto Magzan/PIXSELL
29.01.2013.
u 20:10

Prihod Atlantic grupe u 2012. vjerojatno je 5 posto veći od 4,7 milijardi kuna iz 2011., kazao je Emil Tedeschi za Bloomberg

Članstvo Hrvatske u EU pomoći će Atlantic grupi, najvećoj distribucijskoj kompaniji u bivšoj Jugoslaviji, da se fokusira na zapadnu Europu nakon što se oslanjala na rast u Rusiji i ostalim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza.

Predsjednik uprave Atlantica Emil Tedeschi za Bloomberg je izjavio da za 2012. očekuju 5% veće prihode u odnosu na ostvarenih 4,77 milijardi kuna u 2011., a slično i u ovoj godini. Članstvo u EU, kazao je, nosi i prednosti brendiranja hrvatskih proizvoda s “Made in EU”, više prilika i marketinških alata, a u kompaniji se pripremaju i za organski rast i međunarodnu ekspanziju. Ulazak u EU većini će hrvatskih proizvođača donijeti više carine na tržištima Cefte, no Atlantic će zbog tvornica u tim zemljama izbjeći rast troškova distribucije. Tedeschi kao najveće postignuće u 2012. vidi refinanciranje duga uz povoljniju kamatu od onih po kojima se lani zaduživala RH.

>>Prognoza: Neto dobit Tedeschija 135 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije