Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krediti

Tata grupa dobila dozvolu za posredovanje u kreditiranju

moja bankar
arhiva vl
14.07.2010.
u 08:44

Tata grupa d.o.o., vlasnik portala moj-bankar.hr, rješenjem Ministarstva financija RH dobila je dozvolu za obavljanje posredovanja u potrošačkom kreditiranju.

Tata grupa d.o.o., vlasnik portala moj-bankar.hr, rješenjem Ministarstva financija RH dobila je dozvolu za obavljanje posredovanja u potrošačkom kreditiranju. Rješenje je izdano u Zagrebu 8. 7. 2010. godine na rok od tri godine, piše u priopćenju te grupe.

Od 1. 1. 2010. godine na snazi je Zakon o potrošačkom kreditiranju kojim se Hrvatska prilagođava europskim direktivama u kreditiranju potrošača. Zakonom je uređeno i posredovanje u potrošačkom kreditiranju, čije obavljanje neće biti moguće bez dozvole Ministarstva financija.

Tata grupa d.o.o. ispunila je zakonske, organizacijske, tehničke i kadrovske uvjete za obavljanje posredovanja u potrošačkom kreditiranju. Donošenjem novoga zakona uređen je okvir za pružanje usluga posredovanja u kreditiranju koje prijašnjim zakonima nije bilo primjereno uređeno.

Ostavljen je rok prilagodbe društvima koja obavljaju usluge posredovanja do kraja 2010. godine, nakon čega će se morati uskladiti sa zakonom ili obustaviti djelatnost.

Dobivanjem dozvole za obavljanje posredovanja u potrošačkom kreditiranju Tata grupa d.o.o. i portal moj-bankar.hr pokazuju odlučnost u namjeri pružanja što kvalitetnijih informacija i usluga potrošačima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije