Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
weekend festival

T. Ricov: U Rovinju su sklopljeni neki novi, veliki poslovi

Tomo Ricov, Weekend media festival 2012. (1)
Petar Glebov/PIXSELL
24.09.2012.
u 20:00

Regionalni festival medijske, marketinške i PR-industrije u tri dana ponudio program s više od 100 predavača i panelista

Peti Weekend Media Festival završio je u Rovinju, a ove je godine u prostorima stare Tvornice duhana oborio rekord – privukao je više od 4000 gostiju. Regionalni festival medijske, marketinške i PR-industrije u četiri je dvorane u tri dana ponudio bogat program u kojem je sudjelovalo više od stotinu predavača i panelista iz regije, Europe i Amerike, a bilo je akreditirano oko 500 novinara.

Tulumi unatoč krizi

– Osmijeh nam ne silazi s usana, odradili smo još jedan uspješan Weekend, peti. Uspjeh prethodnog nije nas uspavao ili umirio. S obzirom na tešku situaciju u medijskoj i marketinškoj industriji, znali smo da će biti teško ponovno okupiti toliko posjetitelja. Ali uspjeli smo broj ove godine i premašiti, bilo nas je više od 4000 – komentirao je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala. Odlično su prošli i novi sadržaji festivala – BalCannes je okupio kreativnu kremu regije, Tijanić, Milić i Tedeschi napunili su veliku dvoranu u Hard Talkovima.

– Možda ćemo samo promijeniti ime formata jer su neki očekivali više krvi s obzirom na naziv – kaže Ricov.

U panelu “Pogled preko plota” posjetitelji su bili upoznati s medijskom slikom zemalja regije. Nikad jača ekipa stranih predavača donijela je informacije o novim medijskim i komunikacijskim trendovima. A koncerti i tulumi trajali su do svitanja.

Najbitnije je druženje

– Ipak, jedno treba staviti na prvo mjesto: najvrednije je i glavni razlog zašto posjetitelji u tolikom broju dolaze na Weekend druženje. Taj famozni Weekend networking rezultirao je i jednim važnim medijsko-marketinško-sportskim dealom u SAD-u. Na prošlogodišnjem festivalu upoznali su se predavači Saša Savić i Pete Radovich, a kao rezultat tog poznanstva ove godine u tijeku su pregovori o velikom medijsko televizijskom poslu u SAD-u. To najbolje opisuje značenje Weekenda – zaključio je Tomo Ricov.

>> Tedeschi: Čitam sve novine, pravi sam novinoman

Komentara 1

K1
k1milica
20:15 24.09.2012.

glavno da se mi druzimo... pozdrav iz rovinja,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije