Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ambiciozna investicija završena

Svemirska tvornica JGL-a Pharma Valley

Ivo Usmiani
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
10.07.2015.
u 14:42

Projekt vrijedan 361 milijun kuna najveća je investicija u 24 godine JGL-a i jedna od većih investicija u Hrvatskoj pa je na svečano otvorenje dolazak najavio i premijer Zoran Milanović

Dvije godine od početka ostvarenja svog strateškog projekta riječka farmaceutska kuća Jadranski galenski laboratorij danas otvara kompleks – Pharma Valley. Projekt vrijedan 361 milijun kuna najveća je investicija u 24 godine JGL-a i jedna od većih investicija u Hrvatskoj pa je na svečano otvorenje dolazak najavio i premijer Zoran Milanović.

Moderna industrijska zgrada u Svilnom promijenila je vizuru ulaza u grad, svojevrsni je hommage riječkoj industrijskoj baštini, a pogoni i proizvodne linije u unutrašnjosti vrhunac su tehnologije zahtjevne farmaceutske proizodnje. Investicijom su obuhvaćene obje lokacije u Svilnom pa se cijeli kompleks prostire na 100 tisuća funkcionalno povezanih kvadrata.

– Uspješnoj farmaceutskoj kompaniji potvrđenoj na međunarodnom tržištu na koje izvozi 72 posto proizvodnje Pharma Valley određuje budućnost i svrstava je među vodeće proizvođače sterilnih farmaceutskih oblika, kapi, sprejeva i aerosola u EU – rekao je dan uoči otvaranja Ivo Usmiani, predsjednik uprave JGL-a, zadovoljan što je projektom ostvarena vizija za koju su se opredijelili.

– Osigurani su preduvjeti i kapaciteti u razvoju, proizvodnji i skladištenju za dugoročne planove rasta tvrtke i objedinjene sve proizvodno-tehnološke lokacije na jednom mjestu. Pharma Valley vodi JGL na globalno tržište zdravlja na kojima želimo širiti poslovanje i jačati svoj udio te osigurava razvoj novih proizvoda i otvaranje novih tržišta – rekao je Usmiani.

Proizvodni kapaciteti podignuti su za 45 milijuna jedinica proizvoda na 104 milijuna jedinica, što osigurava rast za najmanje deset godina. Visoka tehnologija i automatizacija osiguravaju brzinu i visoku učinkovitost. Tako se u Pharma Valleyu čak i palete pomiču s pomoću satelita, a robot “čita” oznake i gotove proizvode usmjerava u skladište za točno određeno tržište.

U JGL-u isu izuzetno ponosni što su ovom investicijom, koju je većim dijelom osigurao HBOR, pozitivno utjecali na riječko i hrvatsko gospodarstvo. Svi sagrađeni objekti i tehnologija, osim specifičnih strojeva i opreme visoke tehnologije, djelo su hrvatskih tvrtki i dobavljača, čime je JGL više od 80% investicije vratio u domaće gospodarstvo.

>>Država za lijekove farmaceutima dužna milijardu kuna

>>Ivo Usmiani otvorio nove pogone JGL-a

Komentara 5

TH
than
11:46 14.07.2015.

Svemirska tvornica ? Ja mislio u svemiru, kad ono obicna najobicnija tvornica za danasnja vremena. Samo nemojte uci u jednu za primjer Intelovu tvornicu koja vrijedi cirka 100x vise. Da, oko 30 milijardi kuna.

Avatar Dameanu
Dameanu
07:29 11.07.2015.

tamo se zaposljaujaju samo rodbina i to najuza!

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
09:23 12.07.2015.

Rođaci su uvijek prvi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije