Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osiguranje

Suradnja Hypo banke i Croatia osiguranja kroz oročenu štednju

Hypo banka
Reuters
01.03.2013.
u 16:36

U slučaju nastupa osiguranog slučaja klijent ostvaruje pravo na naknadu iz osiguranja i može raspolagati štednjom

Hypo Alpe-Adria-Banka i Croatia osiguranje dogovorili su suradnju prema kojem su klijentima omogućili osiguranje od nezgode uz sve vrste oročenih štednih uloga u kunama i eurima.

Osiguranje od nezgode moguće je ugovoriti uz oročenu štednju u Hypo banci, a minimalni iznos štednje je 1000 eura ili 7400 kuna. Osiguranje za vlasnika depozita te dva dodatna korisnika je također moguće ugovoriti i uz već postojeći depozit te kod depozita s automatskim prolongatom.

Klijentima su dostupna tri različita modela osiguranja, pri čemu je osigurani iznos jednak iznosu depozita, a maksimalno može iznositi 150.000 eura ili 1.100.000 kuna. Premiju za policu osiguranja plaća Banka u ime klijenta iz ostvarene kamate, a premije su za klijenta povoljnije od onih pojedinačno ugovorenih. Iznos godišnje premije izražava se u postotku od iznosa depozita – 0,25%, 0,65% i 0,75%, a ovisi o odabranom modelu osiguranja.

Tako je Model 1. dostupan za osobe od 18 do 80 godina starosti te uključuje osiguranje za slučaj smrti (zbog nesretnog slučaja ili uslijed prometne nezgode), dnevne naknade za boravak u bolnici zbog liječenja posljedica nesretnog slučaja, kao i estetske operacije potrebne u postupku liječenja posljedica nesretnog slučaja. Tako bi na primjer, prema trenutnoj ponudi, u slučaju da se odluči ugovoriti depozit uz fiksnu kamatnu stopu u iznosu od 10.000 eura s uključenim osiguranjem od nezgode, za godinu dana, klijent platio samo 25,10 eura premije osiguranje, a primio čak 286,15 eura kamate. Banka preuzima na sebe obavezu praćenja i plaćanja premija osiguranja u ime svojih klijenata te je klijent oslobođen nepotrebne administracije. Model 2. dostupan za punoljetne osobe do 55 godina starosti, te uz sve iz Modela 1. uključuje još i osiguranje za liječenja teško bolesnih stanja – program B. Iznos premije je 0,65 posto od iznosa depozita. Model 3. je proširenje Modela 2. te uključuje još i osiguranje od iznenadne smrti zbog bolesti.

- Ovakvim proizvodom klijentima nudimo mogućnost aktivnog planiranja svoje budućnosti, a da pri tomu vode računa i o nepredvidivim životnim situacijama. Radi se o modernoj i sveobuhvatnoj usluzi kojom smo dodatno obogatili svoj portfelj proizvoda, a klijentima pružili dvostruku dodatnu vrijednost, jer ono ovim putem istodobno štede i osigurani su, izjavila je Iva Krhlanko Cvetko, izvršna direktorica Poslovanja s individualnim klijentima i razvoja proizvoda Hypo Alpe-Adria-Banke.

- Croatia osiguranje poseban naglasak stavlja na prodajnu mrežu kako bismo našim klijentima bili što dostupniji u svim segmentima poslovanja. Zbog toga nam je važno osnažiti područje banko osiguranja i u tom segmentu nam je Hypo banka, kao jedna od vodećih banaka u zemlji, iznimno važan strateški partner,  kazao je Željko Jukić, direktor Sektora za životna i osobna osiguranja.

U slučaju nastupa osiguranog slučaja klijent ostvaruje pravo na naknadu iz osiguranja i može raspolagati štednjom, a Hypo Alpe-Adria-Banka jedina nudi osiguranje od nezgode za osiguranike do 80 godina starosti osiguranika.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije