Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevolje

Supruzi Fižulić zbog velikih dugova moraju prodati Magmu?

Goranko Fizulic
Davor Višnjić/Pixsell
03.11.2010.
u 07:00

Fižulić je nedavno kazao kako Magmi treba 40-50 mil. kuna. U međuvremenu, račun im je blokiran, a na koncu je stigla i odluka Ustavnog suda po kojoj bračni par Fižulić mora poštovati odluku Hanfe iz 2007. o obvezi objave preuzimanja .

Izlaz iz teškoća Magma još jedino vidi u prodaji. Tako bi se, naime, moglo iščitati iz jučerašnjeg priopćenja uprave Magme Zagrebačkoj burzi, u kojemu stoji kako su teškoće zbog smanjene potrošnje građana, otežane likvidnosti i ograničene mogućnosti osiguranja adekvatne razine kapitala potrebna za redovito financiranje društva, prisiljeni poduzeti niz aktivnosti kako bi u što kraćem roku osigurali stabilizaciju poslovanja.

Odluka Hanfe

Goranko Fižulić je još nedavno za Lider kazao kako Magmi treba 40-50 milijuna kuna koje ne može dobiti u bankama, pa će do kraja godine provesti još jednu dokapitalizaciju kako bi došao do potrebnog novca. U međuvremenu je račun Magme bio blokiran, a na koncu je stigla i odluka Ustavnog suda po kojoj bračni par Fižulić mora poštovati odluku Hanfe iz 2007. o obvezi objave preuzimanja.

Nalog za kupnju spornih 400 dionica s kojima je prešao zakonsku granicu potrebnu za obvezu preuzimanja, podsjetimo, umjesto za trezor Magme, proknjižen je na Goranka Fižulića, tako da bi Magmi sada moglo trebati 650 milijuna kuna kako bi provela Hanfinu odluku, a banke im ne žele odobriti ni 40 milijuna kuna prijeko potrebnih za opstanak tvrtke. Tvrtka u teškoćama proteklih je mjeseci već prodala dio nekretnina i zatvorila nekoliko trgovina, a sada je, stoji u priopćenju Burzi, angažirala i nezavisnog savjetnika koji će u suradnji s upravom izraditi i nadgledati provođenje programa operativnog i financijskog restrukturiranja društva, koji će biti finaliziran u iduća dva tjedna. Svrha programa je osiguranje operativne profitabilnosti i stabilnog poslovanja u kratkom roku, pa je Magma i u intenzivnim pregovorima s potencijalnim investitorima.

Počelo dubinsko snimanje

Iz uprave kažu kako potencijalni investitori već obavljaju dubinsko snimanje kompanije, a konačni modalitet suradnje s njima bit će poznat najkasnije 15. studenog, o čemu će javnost biti pravodobno informirana. Rezultati za treći kvartal bit će tako objavljeni zajedno s rezultatima spomenutih aktivnosti i pregovora, koji će se razmotriti na sjednici NO-a 12. studenog, kao i aktivnosti vezane za ponude potencijalnih investitora.

Komentara 36

DZ
dzalic
08:54 03.11.2010.

Bravo Goranko ti si legenda vi biste još 40-50 milijuna kuna ma nemojte ili biste prodali svoje bezvrijedne papirine , samo nema vise budala da nasjednu na vase trikove .Nesposoban da firmu vodi nije nikakvo cudo u kakvom nam je stanju drzava

IV
Ivekivek
07:31 03.11.2010.

Nije sposban voditi svoju firmu ali je zato bio ministar gospodarsva kada je veliki broj poduzeća završio u stečaju.....

FI
fila
08:11 03.11.2010.

Kako došlo tako prošlo ....snaći će se oni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije