Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovanje

Sunčani Hvar u špici sezone povećao broj noćenja 21 posto

hvar1
Hvaranin
07.09.2010.
u 15:00

Povećana popunjenost odrazila se i na povećanje operativnih prihoda u lipnju (26 posto), srpnju (18 posto) te u kolovozu (16 posto) u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Hoteli Sunčanog Hvara tijekom lipnja, srpnja i kolovoza ostvarili su 21 posto više noćenja nego godinu prije. Povećana popunjenost odrazila se i na povećanje operativnih prihoda u lipnju (26 posto), srpnju (18 posto) te u kolovozu (16 posto) u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Operativni troškovi smanjeni su 13 posto od početka godine. U hotelima s četiri zvjezdice – Adriani, Rivi i Amfori – te u hotelu Palace u špici sezone odmaralo se najviše gostiju iz Velike Britanije, Francuske, SAD-a i Italije, a prosječna popunjenost u tim hotelima bila je 95 posto.

U hotelima niže kategorije, Dalmaciji, Delfinu, Pharosu i Sireni najbrojniji su bili gosti iz Italije te domaći gosti. U rujnu se očekuje 25 posto više noćenja, a u listopadu i 40 posto i više nego u istom razdoblju 2009.

Ključne riječi

Komentara 2

VE
Velikogoričan56
15:35 07.09.2010.

I onda vi taj dragulj date za sitnu lovu strancima koji su ga skoro upropastili. Da se nije digao cijeli Hvar i napravili frku vec bi ga otjerali u stecaj, zapravo jos uvijek postoji ta opasnost, koliko mi je poznato. Da poludis

DU
Deleted user
00:05 08.09.2010.

ne znam jeste li svjesni kakve gluposti pričate. orco je preuzeo ruševine i od njih napravio elitne hotele, digao razinu cijelom hvaru, ogrezlom u sivilo i zapuštenost. sad bi baš bio pravi ternutak da političari naprave što veću štetu, štoo uspješniju tvrtku unište, to je veća šteta, valjda hoće u ginisovu knjigu rekorda kao najgluplja vlast u povijesti politike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije