Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pevec ide dalje

Završen stečaj Peveca, osniva se nova tvrtka sa 750 dioničara

darko šket (1)
Damir Špehar/PIXSELL
12.03.2012.
u 14:12

Iz dva Peveca nastat će nova tvrtka Pevec d.d. Zagreb sa sjedištem u Bjelovaru. Prema konsolidiranom izvješću za 2011. oba su Peveca u 2011. ostvarila 10,5 milijuna kuna dobiti te 613 milijuna kuna ukupnih prihoda.

Završen je stečaj dvaju Peveca d.o.o. Zagreb i Bjelovar, iz kojih će za najviše 60 dana niknuti nova tvrtka Pevec d. d. Zagreb sa sjedištem u Bjelovaru.

U stečaju "teškom" 1,9 milijardi kuna, u kojemu je svoja potraživanja prijavilo 650 tvrtki, tisuću radnika te osam banaka, u početku je bilo teško vidjeti imalo optimističan kraj. No samo godinu i pol kasnije, od prijedloga stečajnog upravitelja da se izrade stečajni planovi, koje su krajem 2011. prihvatili vjerovnici, danas je odlukom stečajne upraviteljice Trgovačkog suda u Bjelovaru doneseno i rješenje o potvrdi stečajnog plana kojim Pevec ide dalje.

Dioničko društvo imat će 750 dioničara i 900 zaposlenih. Isplata na račune vjerovnika prvog višeg isplatnog reda, njih 1373 za Pevec Zagreb i 688 za Pevec Bjelovar (otpremnine i plaće koje im nisu isplaćene), bit će u četiri rate do kraja godine, od kojih će prva u iznosu od oko 9 milijuna kuna biti isplaćena najkasnije u roku 15 dana. Uspješnost stečaja s preustrojem tim je veća što je realiziran u vrlo kratkom roku, uz zalaganje stečajnih upravitelja, a dobra suradnja s vjerovnicima rezultat je opstanka prvog hrvatskog trgovačkog lanca koji danas uspješno posluje.

Prema konsolidiranom izvješću za 2011. oba su Peveca, koja će uskoro biti jedna tvrtka, ostvarila 10,5 milijuna kuna dobiti te 613 milijuna kuna ukupnih prihoda.

Komentara 1

VI
vilica
08:42 13.03.2012.

Zvuči optmistično. Drago mi je zbog radnika prije svega. Moj prijedlog: uredite malo dućane (to mogu i sami radnici ako ih se motivira i stimulira) i ubacite dobre akcije. Svi želimo hrvatski dućan takve robe, a ne da moramo u bauhausu i baumaxu kupovat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije