Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
monetarna politika

Središnja banka Indije podigla kamatu drugi put u mjesec dana

Indija
AFP
20.04.2010.
u 08:52

Indija pokušava usporiti najvišu stopu inflacije u Grupi 20. Središnja je monetarna institucija stoga povećala svoje tri ključne kamatne stope za četvrtinu postotnog boda

Središnja banka Indije podigla je kamatnu stopu drugi put u mjesec dana i naredila kreditorima da izdvoje više rezervi u gotovini. Indija pokušava usporiti najvišu stopu inflacije u Grupi 20. Središnja je monetarna institucija stoga povećala svoje tri ključne kamatne stope za četvrtinu postotnog boda, što je promijenilo prognoze 30 Bloombergovih ekonomskih analitičara.

Guverner središnje banke Duvvuri Subbarao izjavio je da je stopa inflacija zabrinjavajuća, a cilj mu je obuzdati cijene dodatnim priljevom gotovine u ekonomski sustav, kako bi državne kompanije, kao što su Maruti Suzuki India i ACC, mogle povećati proizvodni kapacitet. Ekonomisti smatraju da će središnja banka nastaviti povećavati kamate tijekom godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije