Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinalies Internation

Srebrna medalja Todorićevoj graševini goldberg u Parizu

ivica todorić
Patrik Macek/Pixsell
17.03.2010.
u 11:16

Popis svih nagrađenih vina, među kojima će biti i graševina goldberg, bit će objavljen u knjizi 1000 Vins de Monde (1000 vina svijeta) koju izdaje Union des oenologues de France.

Graševina goldberg berbe 2008. Podruma Belje osvojila je srebrnu medalju u konkurenciji od 3500 vina iz cijeloga svijeta na ovogodišnjem ocjenjivanju vina Vinalies Internationales u Parizu. U Agrokoru kažu kako je srebrna medalja još jedna u nizu osvojenih svjetskih nagrada graševine koja je dobila naziv po rudini Goldberg, čiji se vinogradi pružaju duž južnih sunčanih obronaka Banove kose i uzdižu do nadmorske visine od 220 m.

Goldberg je, naime, do sada okrunjen i brončanom medaljom na Decanters World Wine Awardu '09. u Londonu te srebrnom medaljom Vina Ljubljana '09., no srebrna medalja jednog od najvećih svjetskih ocjenjivanja vina u organizaciji Union des oenologues de France (Francuskog udruženja enologa) posebno je priznanje u očima kupaca na tržištu vina, objašnjavaju.

Uzorke vina ocjenjivalo je 100 profesionalnih ocjenjivača iz međunarodnih institucija iz cijelog svijeta, a rezultati su objavljeni danas na službenim stranicama Vinalies Internationalesa. Popis svih nagrađenih vina, među kojima će biti i graševina goldberg, bit će objavljen u knjizi 1000 Vins de Monde (1000 vina svijeta) koju izdaje Union des oenologues de France.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije