Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivan vidaković:

"Sporost, nepredvidljivost i korupcija zapreke ulaganjima"

'03.02.2010.Zagreb, Hrvatska - Microsoft Hrvatska d.o.o. Turinina ulica 3/IV. Ivan Vidakovic, direktor Microsoft Hrvatska.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
02.03.2012.
u 23:13

Ivan Vidaković je predsjednik Američke gospodarske komore u Hrvatskoj (AmCham) i Microsofta Hrvatska.

Investitori žele predvidljivost a u Hrvatskoj je nema, rekao je Ivan Vidaković, predsjednik Američke gospodarske komore u Hrvatskoj (AmCham) i Microsofta Hrvatska, gostujući u petak na Dnevniku 3 HTV-a. Vidaković je govorio o investicijskoj klimi i problemima s kojima se strani ulagači susreću u Hrvatskoj, a o čemu su nedavno progovorili i američki veleposlanik u Hrvatskoj James Foley te šef delegacije EU u Hrvatskoj Paul Vandoren.

Vidaković je kao glavne probleme označio birokraciju koja je jako spora, pogotovo na lokalnoj i regionalnoj razini, sporo sudstvo, nepredvidljivost poreznih zakona i korupciju, koja je, tvrdi, još uvijek prisutna u Hrvatskoj.

Komentara 6

TO
Toni50
09:46 03.03.2012.

Tipično hrvatska i sranje zna se nema reda nema zakona - pametnoga nema odgovornosti samo gluposti i sada traži krivca !

OB
-obrisani-
09:49 03.03.2012.

03.03.2012. u 07:45h deziderij je napisao/la: ++++++++++++++++++++ Slažem se glede birokracije,ali glede ulagača,apropo pogotovo onih iz USA,neće nitko do njih doći otvarati nikakvu proizvodnju,nego će doći isključivio trošiti hrvatske resurse ili kupiti preostale monopole.Tako da priča o velikim ulagačima,prilča je za malu djecu.

Avatar deziderij
deziderij
07:45 03.03.2012.

Vidaković se koristio finom terminologijom pa je hrvatsku birokraciju ocijenio kao jako sporom dok je ta birokracija u stvarnosti prava rak-rana ovog društva, kao i korupcija. Državom upravljaju, a to je skoro postalo pravilo, vrlo nesposobni, blesavi, korumpirani i beskrupulozni političari koji bi i rođenu majku prodali za lovu i kako onda doći do velikih i pravih ulagača koji bi investirali u proizvodnju ? S ovakvima na vlasti - baš nikako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije