Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjedi

Španjolski sindikati najavljuju generalni štrajk

Grcka strajk
AFP
16.06.2010.
u 09:58

Reforme bi prema vladinu mišljenju trebale rezultirati bržim izlaskom iz krize i recesije i smanjenjem broja nezaposlenih koji je u Španjolskoj dosegao više od 20 posto.

Španjolski sindikati najavili su generalni štrajk kao odgovor na reforme tržišta rada koje bi španjolska vlada trebala donijeti danas. Sindikati su generalni štrajk najavili za 29. rujna kada je i europski "dan akcije". 

Vlada se, pak ,odlučila na uvođenje novih mjera vezanih za tržište rada nakon što su dvogodišnji pregovori s predstavnicima sindikata propali. Reforme bi prema vladinu mišljenju trebale rezultirati bržim izlaskom iz krize i recesije i smanjenjem broja nezaposlenih koji je u Španjolskoj dosegao više od 20 posto.

Jedan od čelnika sindikata Candido Mendez rekao je kako su reforme napravljene po mjeri poslodavaca i kako će ugroziti prava radnika, jer će ih poslodavac moći puno lakše otpustiti nego dosad. 

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
15:08 16.06.2010.

Grčka Mk II .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije