Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
županja

Sladorana ugovara proizvodnju šećerne repe s 500 kooperanata

sladorana
Goran Ferbežar/PIXSELL
24.09.2013.
u 13:03

Otkupnu cijenu šećerne repe formiramo prema cijeni šećera na burzi, ove je godine cijena nešto manja jer je tona šećera pala za 130 eura po toni

Županjska Sladorana ovih dana počinje ugovaranje proizvodnje šećerne repu za sljedeću godinu s preko 500 kooperanata s koliko već godinama surađuje i koji su ove godine predali oko 450 000 tona slatkog korijena.

- Kada počinje šećerna kampanja, a počela je prije nekoliko dana, usporedo počinje i ugovaranje s našim kooperantima proizvodnja za sljedeću godinu, najviše u jesen, ali i na proljeće. Prošle godine smo s kooperantima ugovorili 8 200 hektara i očekujem da ćemo ove godine ugovoriti nešto više. Ove godine isplaćujemo 340 kuna po toni, ali sljedeće godine bit će nešto manje, 300 kuna po toni uz digestiju od 16 posto. Otkupnu cijenu šećerne repe formiramo prema cijeni šećera na burzi pa kada cijena šećeru pada, pada i otkupna cijena repe i to naši kooperanti znaju. Cijena šećeru je pala za 130 eura po toni pa je i otkupna cijena repi niža - kaže Luka Burilović, predsjednik Uprave Sladorane Županja. Sladorani je dodijeljena proizvodna kvota od 67 507 tona šećera što je manje nego što je županjska šećerana proizvodila prošlih godina.

>>Sladorana počela preradu šećerne repe

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije