Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nužan Zaokret

Škreb: Hrvati su kroatocentrični, treba im kopernikanski obrat!

marko škreb
Arhiva VL
13.04.2010.
u 14:54

Glavni ekonomist Privredne banke Zagreb upozorio je da su Hrvati previše opsjednuti sobom iako su po brojkama na razini statističke greške u EU.

Hrvati su previše kroatocentrični, opsjednuti sobom i svojim problemom što je loše i s čime treba napraviti kopernikanski obrat - kazao je Marko Škreb, glavni ekonomist Privredne banke Zagreb na konferenciji Tržišta novca održanoj danas u Opatiji. Hrvatska u europskoj populaciji ima udio manji od jedan posto, u BDP-u manji od 0,5 posto, u novčanim agregatima 0,13 posto udjela monetarne unije. To su brojke na razini statističke greške, trebamo shvatiti da nismo ni market makeri ni trendseteri, rekao je Škreb. 

- Ne možemo mijenjati svijet, ali moramo znati što se događa i prilagoditi se tome - kazao je Škreb, složivši se s ocjenom guvernera Rohatinskog da ne postoje perspektive visokog rasta u Hrvatskoj, posebno ne prema modelu koji je bio do sada. 

Škreb je izdvojio probleme mirovinskog sustava, brodogradnje i reforme zdravstva kao ključne u državi. Na prvo mjesto stavio je neodrživost mirovinskog sustava, ovisnost stanovništva je visoka, demografski trendovi nepovoljni, a Vlada kao najveći uspjeh smatra to što je isplatila mirovine prošli mjesec. Što će biti za 20 godina, nitko ne pita, upozorio je Škreb.

Ključne riječi

Komentara 69

GI
Gigabang
18:54 13.04.2010.

jmiljak6

RI
riise
15:28 14.04.2010.

14.04.2010. u 14:30h cicibela je napisao/la: Filozof iz 18. st., Richard Price identificirao je to čudo zvano složena kamata, i primijetio, pomalo žalosno, da kada, bi bio u mogućnosti da se vrati sve do dana kada je rođen Isus, tee da štedi 1penny po 5% godišnje-da bi zaradio sebi \"kuglu\" čistog zlata, 150 puta veću od Zemlje....

Avatar Glina74
Glina74
15:46 13.04.2010.

kroatocentrični,kopernikanski, markeri, makeri ni tredseteri ali se razbacuje sa riječima a nezna ni sam što one znače. neka se izražava na Hrvatskom jeziku da ga i onaj što čita Večerni i sa 4 razreda škole razumije ili neka jednostavno kaže kaže JEBIGA MOJI HRVATI mi propadamo pa čemo ga svi razumijeti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije