Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Altpro d.o.o.

Sigurnosni sustavi koji se nalaze u svim željeznicama svijeta

altpro
Pixsell
01.04.2010.
u 08:15

Zvonimir Viduka, direktor tvrtke Altpro, ističe važnost inovacijsko-proizvodnog klastera za izlazak na vanjsko tržište.

Nije čest slučaj da neka tvrtka iz Hrvatske u ovo vrijeme krize i recesije slavi petnaestu godišnjicu poslovanja predstavljajući uspjehe koje postiže na europskom i svjetskom tržištu. Kada se još uz to zna kako se radi o globalnom lideru, odnosno jednoj od četiri tvrtke u svijetu koje proizvode kompletne sigurnosne sustave za željeznička vozila i infrastrukturu, onda je uspjeh još veći. Tvrtka Altpro na čelu s direktorom Zvonimirom Vidukom ostvarila je upravo to.

– Tvrtka Altpro osnovana je 1994. godine i bavi se isključivo razvojem i proizvodnjom opreme za željeznička vozila i infrastrukturu – kaže Zvonimir Viduka, dodajući kako djeluju iz Tehnološkog parka Grada Zagreba, najveće koncentracije poduzetnika na području visokih tehnologija u Hrvatskoj.

– Proizvodi tvrtke su potpuno razvijeni u Hrvatskoj na bazi vlastita znanja i dokazali su svoju konkurentnost na globalnom tržištu, a sa svoje dvije niše kompletnih sigurnosnih sustava za željeznička vozila i infrastrukturu Altpro je trenutačno jedan od četiri proizvođača takvih uređaja u svijetu – objašnjava Viduka. Govoreći o proboju na svjetsko tržište, Viduka je posebno istaknuo važnost odlaska na sajmove, bez kojih, kaže, nikad ne bi uspjeli predstaviti svoje proizvode svijetu, ali ne bi uspjeli niti naučiti i vidjeti što konkurencija radi i što tržište traži. Danas se proizvodi tvrtke Altpro nalaze u državama na svih šest kontinenta, a na osnovi vlastita razvoja usvojena je proizvodnja više od 700 raznih uređaja i pozicija.

– Velika je važnost inovacijsko-proizvodnog klastera jer je takva suradnja jedini put prema van – kaže Viduka i dodaje kako kontinuirano pokreću složene projekte razvoja novih proizvoda u koje se uključuju i druge tvrtke.

– Sa četrdesetak kooperanata stvoren je željeznički inovacijsko-proizvodni klaster, i s ponosom mogu reći da se 94 posto našeg proizvoda izrađuje u Hrvatskoj. Koliko je Altpro cijenjen na svjetskom tržištu govori i podatak da je jedini član UNIFE-a, Zajednice željezničke proizvodne industrije EU, a ne dolazi iz Unije.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
miso
08:23 01.04.2010.

Čestitke gospodinu Viduki uz najbolje želje. To je poduzeće izraslo iz nekadašnjeg Rade Končara, kojeg su vlasti 1990 posve neopravdano totalno devastirale. Preživjelo je nekoliko manjih grupica nastalih iz tog proizvodnog i razvojnog diva. Blagoslovljen Uskrs i puno sreće u budućem radu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije