Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati poslovanja

Shellova dobit 57% veća u odnosu na lanjsku, ali još kaska za BP-om

Shell
AFP
28.04.2010.
u 08:56

Shellova neto dobit porasla je na 5,48 milijardi dolara, a lani je iznosila 3,49 milijardi. BP je pak jučer objavio da je svoju dobit povećao čak 135 posto.

Nizozemski Shell, koji se s BP-om natječe za poziciju vodeće europske naftne kompanije, u prvom je tromjesečju ove godine ostvario 57 posto veću dobit nego u isto vrijeme lani, prenosi Bloomberg. Shellova neto dobit porasla je na 5,48 milijardi dolara, a lani je iznosila 3,49 milijardi. BP je pak jučer objavio da je svoju dobit povećao čak 135 posto.

Obje su kompanije više zaradile zbog porasta cijena nafte. Glavni izvršni direktor Shella Peter Voser rezanjima broja radnih mjesta i prodajom rafinerija nastoji smanjiti razliku između Shella i BP-a, naravno u korist nizozemske naftne kompanije. Nakon Shella i BP-a očekuje se da će ovaj tjedan svoju dobit u ostvarenu prvom kvartalu iskazati i američki naftni div Exxon.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije