Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispitivanje

Senatori Goldman Sachsu: Profitirali ste na kolapsu sustava!

Lloyd Blankfein
Reuters
28.04.2010.
u 08:36

Na ispitivanju šefa banke Goldman inzistiralo se da je Goldman Sachs prodavao vrijednosnice svojim klijentima, a onda se kladio da će njihova vrijednost pasti.

Izvršni direktor banke Goldman Sachs ispitan je jučer zbog sumnje da je ta banka prevarila i oštetila svoje klijente ne upozorivši ih na rizičnost hipotekarnih zajmova. Šef te banke Lloyd Blankfein zanijekao je sve optužbe te ustvrdio da su klijenti u njegovu banku došli u potrazi za rizikom. I dok je Blankfein uz žestoku polemiku ispitivan pred vijećem Senatova pododbora za istrage, prosvjednici su ispred zgrade odjeveni u zatvorska prugasta odijela izvikivali "sramota".

Članovi pododbora za istrage američkog Senata inzistirali su na tome kako je Goldman Sachs svojim klijentima prodavao vrijednosnice i onda se kladio da će njihova vrijednost pasti.

- Netko je nešto kupio od vaše banke, a vi se onda kladite protiv njega!? - čudili su se ispitivači. Senator Levin je pak ustvrdio da je Goldman Sachs zlorabio egzotične i složene financijske strukture te pomogao da se otrovne hipoteke prošire kroz financijski sustav. A kada se konačno sustav urušio pod teretom tih toksičnih hipoteka,banka Goldman profitirala je od kolapsa, zaključio je senator.

Komentara 3

JO
joso87
10:43 28.04.2010.

Tko na ovoj krizi nije izgubio? - Hebreji!

PP
Pink Panter
12:13 28.04.2010.

Pa zašto se senatori čude? Mislim da se vaj Loyd dobro zabavljao s njima. Pa tako taj jebeni kapitalizam i funkcionira: to je zakonima dopuštena pljačka. Kao što velika riba jede malu ribu. Dokle god će biti kapitalizma kao ozakonjenogg sustava bit će i takvih razbojnika kao što je taj Sachs (uostalom i nastao lopovskim postupcima iz jedne male židovske banke osnovane potkraj 19. stoljeća)

UK
Ugo Kajvez
19:25 29.04.2010.

Ovakve ljiguse su nekada strijeljali be suđenja ... šteta što toga više nema ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije