Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor sindikatima

Šef HEP-a Begović u Koreji, u Ministarstvu ljutiti na njega

'begovic_PXL_unu_170611'
''
Autori: lk, ipš/VLM
18.06.2011.
u 08:00

Begoviću se zamjera da je inertan i da se drži po strani te da sindikate nije dovoljno informirao o restrukturiranju tvrtke

U Ministarstvu gospodarstva ljutiti su na šefa HEP-a Lea Begovića, neslužbeno doznajemo, jer smatraju da se nije dovoljno potrudio informirati sindikate i Radničko vijeće o restrukturiranju te tvrtke zbog prilagodbe europskim zakonima. Begović je trenutačno u Koreji, u kojoj se održava simpozij velikih prijenosnih sustava, i ondje, doznajemo u Ministarstvu gospodarstva, traži konzultanta za projekt TE Plomin 3. Njegov odlazak u Koreju podudario se s novinskom konferencijom koju su pak u utorak održali HEP-ovi sindikati te optužili Ministarstvo gospodarstva da se pod krinkom usklađivanja s EU HEP želi razbiti i jeftino prodati. HEP-ovu upravu, doznajemo u tom ministarstvu, u ovoj situaciji smatraju inertnom, a Begoviću zamjeraju da se previše drži po strani u polemici sa sindikatima. Umjesto da HEP polemizira sa svojim sindikatima, komentiraju, to sada mora činiti Ministarstvo gospodarstva. Ipak, unatoč svemu što mu zamjeraju, Begoviću ne prijeti smjena, ali, kažu našu izvori, sindikate mora bolje uputiti u priču o usklađivanju s trećim energetskim paketom. U Ministarstvu su tako krivnju za odlično informirane sindikate i njihove optužbe o privatizaciji svalili na Lea Begovića te demantiraju da se HEP želi raskomadati i prodati. Objašnjavaju kako u zakonima koji su trenutačno u izradi moraju biti sva tri modela restrukturiranja HEP-a, a ne samo prihvaćeni ITO prema kojem bi prijenos struje bio zasebna tvrtka unutar HEP grupe, jer Europa u konačnici traži TSO model, odnosno izdvajanje prijenosa iz HEP-a kao tvrtke koja bi i dalje bila u državnom vlasništvu.

 

Komentara 10

LU
Lujo123
21:22 18.06.2011.

Kad ne daju komentirati pedere u članku o pederima o nda bum ovde rekel: \"I Predrag Matvejević došao je dati potporu Prideu. Referirajući se na djela Michelangela i Da Vincija, upitao se kako to da je Bog njima dao takoo veliku inspiraciju kada se zna da su obojica bila homoseksualci.\" Tak veliku inspiraciju more dati i vrag!! A ovi pederi su potpuno sigurno vražji izum.

LU
Lujo123
21:38 18.06.2011.

A o begoviću: Taj idiot je potpuno nekompetentan i o energotici ne zna ama baš niš - niti se je školoval za energetičara, niti je stekel kroz praksu potrebno iskustvo, već je kak čisti jacin kadar postavljen na mesto predsjednikaa uprave i jedini rezultata njegovog \"rada\" može biti samo katastrofa!!! Fuuuuuj idiot!!

Avatar žič
žič
12:47 18.06.2011.

još bi razmel da je otišel u njemačku ili neku europsku zemlja ali u koreju.....a sigurno je u pratnji i familija,radi takvih,,stručnih putovanja,,plačamo tak skupu struju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije