Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Sajmovi za oči i nepce: Brodovi, delicije i atraktivne nagrade

ZV (1)
Foto:
1/10
PR
Autor
PR članak
07.02.2013.
u 10:55

Od atrakcija na Zagrebačkom sajmu nautike izdvajamo nastup aktualnog svjetskog rekordera Gorana Čolaka u ronjenju na dah

Veljača na Zagrebačkom velesajmu rezervirana je za Zagrebački sajam nautike. I oni koji nisu s mora vole čuti raširiti jedra i ploviti (a ploviti se mora)!

Osim zanimljivih novina s nezaobilaznog mjesta okupljanja svjetskih proizvođača plovila i domaćih brodograditelja od 13. do 17. veljače ove godine, posjetitelji sajmova dobit će na uvid zaokruženu cjelinu hrvatske turističke ponude i enogastronomije. Zagrebačkom sajmu nautike pridružio se CroTOUR, sajam turizma, Hotel & Gastroteh, međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa i InGa, sajam gastronomskih inovacija – sajmovi za oči i nepce!

4 sajma na istom mjestu

Sajmovi čine zajedničku cjelinu gdje se na jednom mjestu mogu povezati svi proizvođači, distributeri i izlagači koji kroz nautiku i gastronomiju mogu unaprijediti hrvatsku turističku ponudu.

Rekord u ronjenju na dah

Od atrakcija na Zagrebačkom sajmu nautike izdvajamo nastup aktualnog svjetskog rekordera Gorana Čolaka u ronjenju na dah, koji će 15. veljače u 17 sati pred licenciranim sucima pokušati postaviti novi nacionalni rekord uronom više od 9 minuta. Bazen će biti postavljen u paviljonu 10a. Također, svi zainteresirani posjetitelji moći će besplatno isprobati ronjenje u bazenu.

Surf & Kajak show, atraktivan program u organizaciji Surfmania tima, prezentirat će sve novosti vezane uz windsurfing i kajake.

Čamac i krstarenje čekaju na vas!

Ako i niste ozbiljan kupac, svoj dolazak na sajam shvatite kao zalog za budućnost jer možda baš primjerak u koji se zagledate bude vaš već sljedeće godine! Ako vam se posreći, možda otplovite sa sajma s glavnom nagradom! Gumeni čamac na napuhavanje YAM 310S i Vanbrodski motor Yamaha F6CMHS čekaju da ih netko osvoji! Uz samo malo manje sreće možete osvojiti krstarenje za šest osoba punih sedam dana sa jahtom Linssen Grand Sturdy 29.9 AC.. a ima sveukupno 11 paketa nagrada… „Ploviti, otkrivati, živjeti“ i još kažemo uživati, naš je moto sajma. Iskreno, želimo to i Vama!

Na inicijativu izlagača, meritornih institucija i posjetitelja, predstojeći CroTour donosi brojne koncepcijske promjene i novitete, od kojih naglašavamo promjenu termina održavanja, a sve u cilju zadovoljstva izlagača i posjetitelja. Naglasak je na posebnim oblicima turizma, produljenju turističke sezone na što veći dio godine kao i predstavljanje sveobuhvatnih turističkih potencijala, a posebice mogućnosti kontinentalnog turizma.

Značajna atrakcija svakako je Festival nematerijalne baštine koji se već dokazao kao uspješan projekt i kod posjetitelja i kod medija.

CroTour predstavlja jedinstvenu prigodu za izravan kontakt s domaćim i inozemnim turističkim tržištem kao i dogovore i rezervacije za 2014. godinu.

Cilj ovogodišnjeg sajma HOTEL & GASTROTEH jest da uoči turističke sezone okupi i poveže na jednom mjestu proizvođače i trgovce hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenike HoReCa sektora.

Obaranje rekorda: Najduža torta u Hrvatskoj

U sklopu sajma Hotel&Gastroteh Udruga slastičara Hrvatske i Zagrebački velesajam priredit će atrakciju za sve posjetitelje – izradu najduže torte u Hrvatskoj! Izrada najduže torte u Hrvatskoj, duljine 20 metara, radit će se u sklopu projekta „Sretna hrana“, od namirnica koje dokazano usrećuju i podižu razinu serotonina. Čokolada će teći u potocima! Svaki posjetitelj koji želi kušati komad legendarne torte donirat će simboličnu svotu. Ukupan iznos prikupljen u sklopu ovog projekta biti će doniran u humanitarne svrhe.

Ako želite izrađivati figurice za tortu ili impresionirati goste nekom novom slasticom, imat ćete priliku nešto i naučiti. Možete izabrati neku od vrlo korisnih i atraktivnih radionica.

Kako ubrzati pripremu pizze pritiskom na jedan gumb? Dinamičnu prezentaciju imat će priliku vidjeti svi posjetitelji sajma, kao i cjelokupan proces pripreme pizza i niz strojeva koji taj proces mogu znatno ubrzati i olakšati. Cjelokupni doživljaj upotpunit će talijanski pizza majstor, koji će rado ponuditi pokoji savjet za pripremu pizze. Sve što se ispeče tijekom dana moći će se degustirati. Naravno, besplatno!

InGA je sajam koncipiran na modernim gastronomskim spoznajama i potrebama suvremenog čovjeka. Tematski je usmjeren na nova nutricionistička znanja i prilagodbe tehnologije bazirane na znanstveno i zdravstveno opravdanoj gastronomskoj kvaliteti. Naglasak je na organskoj, zdravoj, funkcionalnoj hrani, piću, prirodnoj vodi i ekološkom uzgoju.

Na sajmu će se prezentirati suvremeni trendovi u prehrani i inovacije u gastronomiji, autohtoni prehrambeni proizvodi te oprema i sirovine za prehrambenu industriju.

Ne propustite sve ovo na jednom mjestu u isto vrijeme: Zagrebački velesajam, 13. – 17. veljače 2013.

www.zv.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?