Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporazumna suradnja

SAD od Credit Suisse traži podatke o klijentima koji ne plaćaju porez

\'POREZ2\'
08.11.2011.
u 09:32

Credit Suisse počeo je obavještavati svoje klijente kako će tražene podatke dostaviti američkim vlastima

Švicarske vlasti zatražile su podatke o računima klijenata banke Credit Suisse nakon što je SAD zamolio Švicarsku za pomoć u rješavanju problema izbjegavanja plaćanja poreza.

Nakon što je švicarska porezna uprava od banke zatražila povjerljive podatke, iz Credit Suissa počeli su obavještavati svoje američke klijente osumnjičene za izbjegavanje plaćanja poreza da će sve tražene podatke predati vlastima. Ipak, nisu željeli komentirati, donosi Reuters, za koliko se klijenata zanima američki porezni ured.

Američke vlasti koje sumnjaju da deseci tisuća Amerikanaca izbjegavaju plaćanje milijardi dolara poreza preko računa švicarskih privatnih banaka posljednjih su godina odlučile proširiti istragu i zatražiti suradnju tih banaka, uključujući i Credit Suisse.

Švicarske vlasti potvrdile su da su njihovi američki kolege zatražili podatke koje Švicarska prema sporazumu o dvostrukom oporezivanju koji je sa SAD-om potpisala 1996. mora predati američkim vlastima.

Švicarska i SAD pregovaraju o problemu izbjegavanja plaćanja poreza, ali taj sporazum još uvijek nije ratificiran.

Komentara 5

Avatar flegmatik
flegmatik
15:30 08.11.2011.

Glupi Svicarci.

DR
drug
09:53 08.11.2011.

Hmmm.... Posljednja oaza presušuje

CR
Crollywood
17:35 08.11.2011.

To pomaganje banke Credit Suisse bogatim američkim klijentima u varanju vlastite države seže do 50-ih godina prošloga stoljeća...I uz sasvim malo mašte čovjek si može zamisliti kako je Švicarska došla do blagostanja koje danas ondje vlada... Nešto muljanja,nešto poštena rada i eto ti...Tako bi i RH trebala oprati nešto novaca,da zaradi jedno 10 milijardi € za investicije,pa nastaviti poštenim putem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije