Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crne brojke

Rekord: U eurozoni čak 19,2 milijuna nezaposlenih!

nezaposleni
Reuters/Pixsell
30.04.2013.
u 15:38

Najveće postotke nezaposlenih u eurozoni imaju Grčka i Španjolska, sa 27,2 i 26,7 posto, dok je ona najniža u Austriji (4,7 posto) i Njemačkoj (5,4 posto).

Nezaposlenost u eurozoni dostigla je novu rekordnu razinu, dok je inflacija najniža u posljednje tri godine, piše BBC.

U 17 država koje koriste euro kao valutu nezaposlenost je u ožujku bila 12,1 posto, dok je mjesec dana prije iznosila 12 posto, izvijestio je Eurostat. Nezaposleno je bilo čak 19,2 milijuna ljudi u eurozoni. Najveće postotke nezaposlenih u eurozoni imaju Grčka i Španjolska, sa 27,2 i 26,7 posto, dok je ona najniža u Austriji (4,7 posto) i Njemačkoj (5,4 posto).

Nezaposleno čak 3,6 milijuna mladih

U eurozoni je krajem siječnja bilo čak 3,6 milijuna nezaposlenih mlađih od 25 godina. I u ovoj neslavnoj kategoriji ljestvicu predvodi Grčka sa čak 59,1 posto nezaposlenih mladih, dok je u Španjolskoj 55,9 posto nezaposleno mlađih od 25 godina.

Druga statistika koju je objavio Eurostat pokazuje da su potrošačke cijene u travnju porasle za 1,2 posto, što je usporavanje u odnosu na rast od 1,7 posto u ožujku.

Pretpostavlja se da se usporavanje inflacije dogodilo zbog pada cijene energenata te je trenutačno na najnižoj razini od veljače 2010. godine. Ekonomski stručnjaci najavljuju da bi ovakvi podaci mogli dovesti do spuštanja kamata Europske središnje banke.

>>U Madridu pokušali zapaliti banku, prosvjedi zbog nezaposlenosti

>>Grčka dosegla rekordnu stopu nezaposlenosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije