Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Energetska arena

Energetska Arena 2010. sljedeći tjedan u Zagrebu

krško
Arhiv VL-a
21.05.2010.
u 13:00

Cilj je ovogodišnje konferencije potaknuti investicijske programe u energetskom sektoru Hrvatske i regije te pronaći načine za ostvarenje Strategije energetskog razvoja.

Druga regionalna konferencija Energetska Arena 2010. o razvoju energetskog sektora koju organizira Infoarena Grupa pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva održat će se idućeg utorka u zagrebačkom hotelu Westin.

Cilj je ovogodišnje konferencije potaknuti investicijske programe u energetskom sektoru Hrvatske i regije te pronaći načine za ostvarenje Strategije energetskog razvoja koju je Republika Hrvatska usvojila na razini Europske unije. 

Organizatori ističu kako Hrvatska ima još puno prostora, ali i veliku potrebu za razvojem energetskog sektora i istovremeno se suočava s izazovima povećanja energetske sigurnosti i konkurentnosti kako bi bila pouzdan i aktivan europski partner u regiji.

Hrvatsku i regiju očekuju velike investicije u energetski sektor, što u današnjim vremenima gospodarske krize predstavlja velik izazov ali i veliku priliku. Naime, energetski razvoj može ići ruku pod ruku s pokretanjem gospodarskog oporavka jer otvara nova radna mjesta, omogućuje rast i razvoj novih industrija, novih praksi i znanja. Promjene će se događati na svim razinama: od razvoja novih izvora energije i svih potpornih industrija, preko razvoja moderne distribucijske mreže sve do krajnjeg korisnika. Prilika je to za razvoj visoko-energetsko-efikasne ekonomije.

Na koji način Hrvatsku transformirati i učiniti energetski stabilnom i konkurentnom te koji su efekti razvoja energetskog sektora na širu regiju govorit će regionalni autoriteti iz energetskog sektora kroz više tematskih blokova.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar @veNLO
@veNLO
14:34 21.05.2010.

Ne piše nam se dobro! Prošlog tjedna skup EBRD u Zagrebu kao najava otimanja jedine preostale hrvatske banke - HPB. Sad energetska konferencija!?! Valjda kao preludij u prijepodnevu jednog fauna, odnosno kao uvertira u čerupanje HEP-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije