Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon stečaja

Radnici od Vlade traže naknadu zbog brisanja dionica Đakovštine

radnici đakovštine prosvjeduju u zagrebu (1)
Boris Šćitar/PIXSELL
04.07.2012.
u 11:42

Bivši radnici žele zaštititi vlasnička i uredno otplaćena prava koja proističu iz dionica, a koja su ugrožena zbog Zakona o dopunama Zakona o preuzimanju dioničkih društava

Udruga bivših radnika Đakovštine d.d. ''Đakovština – radnici i dioničari'' zbog propusta i nemara Vlade traže naknadu za pretrpljenu štetu koja je nastala brisanjem dionica Đakovštine d.d.

Udruga je poslala Vladi RH zahtjev za mirno rješenje spora jer su pretrpjeli materijalnu štetu brisanjem Đakovštine d.d kao pravne osobe tijekom stečajnog postupka. Radnici žele zaštititi vlasnička i uredno otplaćena prava koja proističu iz dionica, a koja su ugrožena zbog Zakona o dopunama Zakona o preuzimanju dioničkih društava.

Taj zakon upućen je u hitnu saborsku proceduru 24. svibnja. U slučaju njegova izglasavanja dioničari, većinom bivši radnici, ne bi imali pravo na naknadu štete jer bi se retroaktivno primijenila odredba da RH nije bila dužna objaviti ponudu dionica. Udruga smatra da je prijedlog tog zakona protuustavan jer predviđa retroaktivnost primjene, što nije u skladu s pravnom stečevinom EU.

Komentara 4

CH
chemica
11:53 04.07.2012.

Opljačkao HDZ, a "kukurikavci" neka plate.

MY
mystery023
13:04 04.07.2012.

Kad će Todorić odgovarati za preprodaju ukradene robe, tj. žita iz Đakovštine? Siguran sam da bi novčana kazna i naknada štete bila dovoljna da se isplate svi pokradeni radnici.

OG
Oger
15:46 04.07.2012.

".........dioničari, većinom bivši radnici .................." Pa dobro sad - kak' su se to onda brinuli o vlastitom poduzecu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije