Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne posustaju

Radnici Dalmacijavina traže da se prije stečaja dogodi privatizacija

\'28.01.2010., Split - Skup radnika Salonita odrzan je zbog neispunjenih obecanja Jadranke Kosor. Radnici spremaju nove prosvjede. Jozo Maric.  Photo: Nino Strmotic/PIXSELL\'
Nino Strmotić/Pixsell
02.02.2012.
u 15:05

Potencijalnim zainteresiranim kupcima treba omogućiti iste uvjete koji su vrijedili za Salamona Berkowitza. Šansu treba dati i radničkom dioničarstvu.

– Ponuda Salamona Berkowitza za kupnju Dalmacijavina definitivno je ad acta jer nije dostavio potrebno bankovno jamstvo što je jedno od krucijalnih pitanja. Kako smo doznali da za kupnju te važne splitske tvrtke ima još zainteresiranih kandidata, inzistirat ćemo kod Vlade da pod istim uvjetima koji su vrijedili za Berkowitza omogući ulazak drugog vlasnika. Zahtijevat ćemo da se prije pokretanja postupka stečaja dogodi privatizacija, kazao je za Večernji list Jozo Marić – povjerenik HUS-a za Dalmaciju.

Sindikalni čelnik naglašava da bi stečaj Dalmacijavina bio ogromna i nenadoknadiva šteta za 450 zaposlenika, ali i za vjerovnike uključujući državu.

– Radnici ne žele stečaj jer on znači likvidaciju tvrtke. Izgubit će se brend i proizvodnja – poručuje i Lukica Bucat, predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijavina.

Prema Marićevim riječima, potrebno je u intervalu do pokretanja stečaja, ako je ikako moguće, obaviti privatizaciju. Naime, Dalmacijavino je div s vrijednim resursima. Nedopustivo je da se njegov brend, vinarstvo i vinogradarstvo, ugasi. Treba učiniti sve da se zadrže radna mjesta, spasi tvrtka i nastavi proizvodnja.

– Natječaj za privatizaciju još uvijek traje. Od Vlade očekujemo da u kratkom roku, pod istim uvjetima napravi iskorak. Jedan je od partnera i program ESOP, odnosno radničko dioničarstvo. Ako je već propala Berkowitzeva ponuda, šansu treba dati radničkom dioničarstvu i to prije pokretanja stečaja – poručuje Jozo Marić.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
11:15 03.02.2012.

heheheheehe dalmosi traze privatizaciju heheheheehehe, htjeli su prevarit amerikanca berkovica pa im je ovaj zabio kajlu, sad traze opet privatizaciju-nek je dadu nekom komunistu po nacelu sve za nista-komunisti sa svojim sindikatima znadu \"kako to treba napravcit\" hihihhihihi-a zakaj to ne privatiziraju ti isti radnici???????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije