Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povijesni sporazum

Prvi drvoprerađivački holding: S. Valis, Tvin, AG Dinas i Brestovac

spinvalis
Pixsell
19.01.2011.
u 22:48

Budući holding koji bi trebao zaživjeti za dva mjeseca imat će 2 500 zaposlenih.

Predsjednici Uprava četiriju najvećih proizvođača namještaja u Hrvatskoj, Zdravko Jelčić iz požeškog Spin Valisa, Ivan Slamić iz virovitičkog Tvina, Marko Sabljak iz đurđenovačkog AG Dinasa i Josip Bilandžija garšeničkog Brestovca večeras su u Đurđenovcu potpisali sporazum o osnivanju drvoprerađivačkog holdinga.

- Budući holding koji bi trebao zaživjeti za dva mjeseca imat će 2 500 zaposlenih. Sjedište će mu biti u Zagrebu. Ove četiri tvrtke na ovaj način žele objediniti svoje interese, zajednički osmišljavati svoj razvoj i nastup prema domaćem i svjetskom tržištu te državi kako bi za sebe izborili što bolje pozicije. Očekuje se optimalizacija troškova kroz zajedničku nabavu, lobiranje, prodaju namještaja i slično – ističe Damir Novotny koji je sudjelovao u povezivanju ove četiri tvrtke te osmišljavanju njihovog zajedničkog sporazuma.

Zdravko Jelčić, predsjednik Spin Valisa ističe da je ovo povijesni sporazum te dobra stvar ne samo za Slavoniju odakle uglavnom dolaze ove tvrtke nego i za cijelu Hrvatsku s obzirom da su domaće proizvodne tvrtke do sada uglavnom samo govorile o nužnosti ujedinjavanja u istim proizvodnim sektorima ali do realizacije nije dolazilo. Ideju koja je krenula iz Virovitice, a koja je odmah prihvaćena i u Požegi vrlo brzo je naišla na dobar odjek i u Đurđenovcu i Garešnici. Holding će biti, kažu, otvoren i za druge drvoprerađivače.

–Smatram da ćemo na ovaj način biti spremniji i za ulazak u EU – poručuje Zdravko Jelčić.

 

Komentara 7

PI
Paša iz Laktaša
09:38 20.01.2011.

Pa predsjednik Josipović je nedavno bio u Požegi u Spin Valisu i otvorio je prodajni salon na slici. To je potvrda kako on radi na razvoju gospodarstva, Siguran sam da je i značajnjim novčanim iznosom pomogao razvoj Spin Valisa i i da će sada pomoći i ovaj konzorcij ili kako se već zove to udruženje drvoprerađivača. Samo naprijed.

OB
-obrisani-
11:09 20.01.2011.

pljuc

SA
saad
08:45 20.01.2011.

Nitko nista ne komentira,kad se nesto pozitivno dogodi u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije