Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nove e-knjižice

Provjerite staž prije nego što vam poslodavci vrate staru knjižicu!

radne knjižice
Sanjin Strukic/PIXSELL
13.05.2013.
u 13:49

Birokratske zavrzlame, najveći krivac što kvalifikacije koje su trebale biti u radnoj knjižnici ipak nisu svima u nju upisane, trebale bi otpasti uvođenjem elektroničke radne knjižice 1. srpnja, piše Poslovni dnevnik.

Birokratske zavrzlame, najveći krivac što kvalifikacije koje su trebale biti u radnoj knjižnici ipak nisu svima u nju upisane, trebale bi otpasti uvođenjem elektroničke radne knjižice 1. srpnja, piše Poslovni dnevnik.

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, upis svojih diploma u novu knjižicu očekuje i poznati zagrebački ekonomist koji zbog manjka provedbenih propisa svojedobno nije mogao upisati diplomu Ekonomskoga fakulteta za redovni četverogodišnji studij koja je izdana prije Bologne, početkom 2001.

Birokracija ga je odbila, kaže, kao da diploma nije pravovaljana, a apsurd je to veći što je na temelju iste diplome već tada imao upisan doktorski studij. Nije uspio u knjižicu upisati ni magisterij. U tom slučaju kao razlog odbijenice navedeno je što se rektor nije potpisao na diplomi magisterija, nego je potpisana druga osoba koja je za to ovlaštena. U očima birokracije taj nepriznati VSS-ovac ima tvrtku koja na tržištu uspješno posluje godinama. 

Upisivanje kvalifikacija u postojeću radnu knjižicu, koja je dokaz o radnom statusu, potpuno je beskorisno, smatra profesor Željko Mrnjavac sa splitskoga Ekonomskog fakulteta, dok će nova zapravo služiti kao službeni pregled stečenih kompetencija kroz formalno i neformalno obrazovanje. Ona je, kaže Mrnjavac, nešto sasvim drugo od radne knjižice koja je bila dokaz o radnom statusu. Zašto? Provjerite ovdje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije