Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza

Prosvjed španjolskog javnog sektora zbog rezanja plaća

Zapatero
REUTERS
08.06.2010.
u 07:32

Zbog visoke razine proračunskog deficita španjolska vlada donijela je između ostalog i mjeru rezanja plaća za pet posto u javnom sektoru, zbog čega tamošnji radnici pripremaju prosvjed.

Nakon grčkih prosvjeda zbog tamošnjih vladinih mjera za suzbijanje financijske krize, na prosvjede se priprema i javni sektor u Španjolskoj zbog rezanja plaća za oko pet posto, javlja BBC.

Smanjenje je plaća dio paketa mjera koje je donijela španjolska vlada kako bi smanjila proračunski deficit. Mjere su uvjet za pomoć od EU koji će i kontrolirati njihov napredak. Prošli mjesec ministri financija EU započeli su s pružanjem pomoći kroz financijski paket vrijedan oko 800 milijardi eura, a kako bi obranili tečaj eura i zaustavili širenje dužničke krize započete u Grčkoj.

Španjolska je zbog proračunskog deficita, koji se približio razini od 11 posto, bila prisiljena na mjere, među kojima je smanjenje plaća i njihovo zamrzavanje u sljedećoj godini, kao i nekih mirovina. A to je i razlog zbog kojeg će prema procjenama oko 2,5 milijuna radnika i sindikata danas nazočiti prosvjedu.

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
11:42 08.06.2010.

I ta španjosla elita je teška bagra, ........... cijela povijest im to dokazuje .......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije