Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
online

Proradila prva hrvatska burza za zapošljavanje honoraraca

'rentajME'
' '
12.03.2013.
u 21:26

Autor internetskog servisa je Miran Gosta, a poslodavci oglašavaju konkretne zadatke s rokom i cijenom koju su spremni platiti

Internetski servis Rentaj.ME proradio je jučer na adresi www.rentaj.me. Radi se o prvoj online-burzi honorarnih i outsource poslova koja zapravo spaja poslodavce i samostalne profesionalce, popularno zvane freelancere, za rad na konkretnim zadacima. Outsourcing je izuzetno popularan u Hrvatskoj i u svijetu zbog mogućnosti pružanja kvalitetnih i boljih usluga sa što manjim troškovima te fokusiranja na osnovno poslovanje tvrtke (\"core businesses\"). Razlozi zbog čega se neki poslovni procesi ili zadaci outsourcaju, tvrdi Miran Gosta, autor internetskog servisa i direktor tvrtke BITKOM, jest nedostatak stručnog znanja, nedostatak osoblja, želja za proširenjem asortimana, optimizacija troškova.

– Na ideju došao zbog vlastitog iskustva. Ne radi se o nekoj revoluciji, takvi servisi postoje u svijetu, već o lokaliziranom servisu sa specifičnostima za Hrvatsku – skromno će Miran Gosta. Rentaj.ME se razlikuje od servisa za zapošljavanje jer ovdje poslodavci oglašavaju konkretne projektne zadatke za izvršenje, s rokom izvršenja i cijenom koju je poslodavac spreman platiti, a posloprimci šalju ponude za izvršenje te vlastite kvalifikacije za posao. Po uzoru na svjetske \"freelancer\" servise, Rentaj.ME sada pruža poslodavcima jednostavan pronalazak izvođača outsource poslova poput izrade web-stranica, grafičkog dizajna, pisanja priopćenja, prevođenja, upisivanja podataka u baze, računovodstvenih servisa, marketinga, pravnih poslova... S druge strane, Rentaj.ME omogućava oglašavanje svim pružateljima usluga te im pomaže u pronalasku novih poslova.

– Ono što je bitno jest i da je postavljanje projekta i sklapanje poslova putem servisa Rentaj.ME potpuno besplatno i za poslodavce i za posloprimce. A ponudom besplatnih usluga želim dati doprinos u borbi protiv krize i povećanju konkurentnosti u Hrvatskoj. Stoga pozivam sve zainteresirane poslodavce i izvršitelje usluga – freelancere da se registriraju za korištenje servisa na adresi http://www.rentaj.me/login/signup.php – ističe Miran Gosta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije