Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istječe li vrijeme?

Prodaja Badela 1862 opet na čekanju

badel 1862
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
19.08.2016.
u 15:04

U Meteor grupi, jednom od dva zainteresirana kupca, jučer nisu željeli govoriti jesu li dali potrebnih 60 milijuna kuna za otkup založnih prava tvrtke

Meteor grupa, jedan od potencijalnih kupaca Badela 1862, koji je već tri godine u predstečajnoj nagodbi, do jučer je na ime založnih prava na pogon na Žitnjaku te vinograde i vinarije Badelovim vjerovnicima NLB-u i B2 trebala iskeširati 60-ak milijuna kuna. No je li, u đakovačkoj kompaniji u suvlasništvu Ante Raspudića i donedavnog člana uprave koncerna Agrokor Darka Kneza jučer to nisu potvrdili ni demantirali, kao ni u NLB-u, od kojega smo tražili odgovor.

Šute o detaljima

– U postupku odabira strateškog partnera za Badel 1862 sudjelujemo s vrlo kvalitetnom i vjerujemo najboljom ponudom čija je ukupna vrijednost veća od 26 milijuna eura, a koja osigurava brzo razduživanje i sredstva nužna za investicije u proizvodnju, prodaju i marketing. O ozbiljnosti naše ponude svjedoči podatak da smo ugovorili otkup tražbina dvaju financijskih vjerovnika, NLB-a i B2, čime rješavamo založna prava na ključnu imovinu Badela 1862. Kao i sve svoje druge obveze, Meteor grupa će i te obveze u cijelosti ispuniti u dogovorenim rokovima. O pojedinostima tih ugovora zbog tajnosti podataka i činjenice da proces odabira strateškog partnera još uvijek nije dovršen nismo u mogućnosti govoriti – poručili su jučer iz Meteor grupe.

Ističu kako dodatno mogu samo potvrditi da su i s ostalim bankama vjerovnicima postigli dogovor o rješavanju tražbina u predstečajnoj nagodbi čime jamče njezino brzo okončanje. Tvrde kako će cjelokupnu transakciju vezanu uz Badel 1862, uključujući i otkup tražbina, financirati dijelom vlastitim kapitalom, a dijelom bankarskim kreditima za koja imaju dogovore s poslovnim bankama, potvrđene i obvezujućim pismima namjere.

Svi uvjereni da su najbolji

– Zbog ozbiljnosti situacije u Badelu 1862 nadamo se da će proces odabira strateškog partnera biti uskoro okončan – poručuju s obzirom na to da Badelu sa svakim novim danom curi vrijeme koje bi mu moglo donijeti spas – ali i stečaj. Još se, naime, čeka i ocjena Ureda za zakonodavstvo može li tehnička Vlada donijeti odluku o prodaji tvrtke u kojoj država zajedno s Kapitalnim fondom drži 77,88% udjela pa ni ministar Tomislav Panenić, s kojim smo jučer pokušali kontaktirati, očito nema ništa novo za reći. I u Meteor grupi i u slovačkom St. Nicolausu uvjereni su u najbolju ponudu i pobjedu u utrci za nekadašnju hrvatsku perjanicu. Pitanje je samo tko će o tome i kada donijeti konačnu odluku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije