Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja

Privredna komora Srbije otvorila predstavništvo u Zagrebu

Privredna komora Srbije (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/3
18.04.2012.
u 19:02

U Srbiji posluje više od 200 hrvatskih tvrtki, a ukupan broj srbijanskih u Hrvatskoj daleko je manji – samo deset!

Radi podupiranja srpskih poduzetnika u širenju na hrvatsko tržište, u srijedu je otvoreno predstavništvo Privredne komore Srbije u Hrvatskoj, piše Poslovni dnevnik. Time će gospodarska suradnja dviju zemalja, odnosno investicije, trgovina te poslovi s trećim zemljama biti znatno jači. Otvaranju su uz ambasadora Srbije u Hrvatskoj Stanimira Vukićevića prisustvovali i predsjednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević te direktor Predstavništva PKS u Hrvatskoj Drenislav Žekić.

– Poticaj za otvaranje predstavništva Privredne komore Srbije u Hrvatskoj dali su upravo gospodarstvenici koji pokazuju veliki interes za razvijanje biznisa između dviju zemalja. Predstavništvo će savjetovati i podržavati srpske tvrtke prilikom ulaska na tržište Hrvatske i ima cilj doprinijeti razvoju suradnje u gotovo svim gospodarskim granama. Pri tome ćemo aktivno surađivati i s Hrvatskom gospodarskom komorom, kao i sa svim drugim relevantnim institucijama iz područja gospodarstva – izjavio je Drenislav Žekić.

U Srbiji posluje više od 200 hrvatskih tvrtki, a ukupan broj srbijanskih u Hrvatskoj daleko je manji – samo deset! Ukupna robna razmjena između dvije države u stalnom je porastu, a prošle je godine iznosila 933,6 milijuna američkih dolara.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

 

Komentara 16

HP
hps
22:23 18.04.2012.

najsretniji sam bio kad ih uopće nije bilo u hrvatskoj a viđoševiću i žekiću sretan put u srbiju

Avatar netstoper
netstoper
19:59 18.04.2012.

Problem je što srpski kapital \"u pozadini\" ima teritorijalne i etničke pretenzije...

HP
hps
23:20 18.04.2012.

sauron tko se tebi uopće obraćao zato ugasi stroj i na spavanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije