Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poništeno rješenje

Presudom potvrđeno izvorno stjecanje dionica Liburnia Hotela

'24.10.2011. Opatija - Gradonacelnik Opatije Ivo Dujmic i nacelnici opcina Lovran Emil Grzin i Matulja Mario Cikovic odrzali su konferenciju na temu aktualno stanje u poduzecu Liburnija rivijera hotel
'Goran Kovacic/PIXSELL'
07.07.2012.
u 15:50

Presuda je potvrda da smo dionice izvorno stekli prilikom pretvorbe društva što znači da imamo 25 posto plus jednu dionicu i pravo u donošenju odluka o Liburniji, kaže Dujmić.

Presuda Visokog upravnog suda kojom je poništeno rješenje Hanfe o obvezi objave ponude za preuzimanje dionica opatijskih Liburnia Riviera Hotela od strane Grada Opatije i tri susjedne općine za gradonačelnika Opatije Ivu Dujmića potvrda je pobjede pravne države u koju su imali povjerenja.

- Presuda je potvrda da smo dionice izvorno stekli prilikom pretvorbe društva što znači da imamo 25 posto plus jednu dionicu i pravo u donošenju odluka o Liburniji pa možemo konačno krenuti velikim koracima naprijed - kazao je danas Dujmić, dan nakon što je Hanfa objavila da je poništeno njihovo rješenja iz 2009. godine i ujedno obustavila trgovanje dionicama LRH na Zagrebačkoj burzi do ponedjeljka u 13 sati.

Poništenim rješenjem, naime, Hanfa je bila obvezala jedinice lokalne samouprave koje su imale kontrolni paket od 25 posto dionica Liburnije na objavu ponude za preuzimanje tvrtke i to uz cijenu od više od šest tisuća kuna po dionici za što bi trebale izdvojiti 1,36 milijardi kuna, a što bi ih odvelo u bankrot. Zbog toga rješenja Opatija i susjedne općine tužile su Hanfu argumentirajući da se radilo o izvornom stjecanju dionica koje su bile naknada za nekretnine što je Upravni sud očito uvažio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije