Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EBRD

Pregovori EBRD-a i Vlade o ulasku u HPB još uvijek traju

ebrd
Arhiv VL
30.03.2010.
u 13:49

U svibnju se u Zagrebu održava godišnja skupština Europske banke za obnovu i razvoj, a ona tradicionalno okuplja članove odbora guvernera banke, predstavnike vlada i investitore. U Zagrebu se očekuje oko 2200 posjetitelja.

Europska banka za obnovu i razvoj i Vlada RH potpisale su Memorandum o suglasnosti vezano za održavanje godišnje skupštine banke u Zagrebu u svibnju ove godine. Ta skupština tradicionalno okuplja članove odbora guvernera banke, predstavnike vlada i investitore, a prema najavama glavnog tajnika EBRD-a Enza Quattrociocchea na konferenciji za novinare, u Zagrebu se očekuje oko 2200 posjetitelja. Jedan od važnijih događaja na skupštini bit će Hrvatski investicijski forum.

Hrvatskoj će to biti dobra prilika zbog predstavljanja mogućnosti ulaganja u zemlju, posebno važnih zbog očekivanog novog ciklusa oporavka nakon krize – rekao je Quattrociocche.

Pregovori EBRD-a i Vlade o ulasku u Hrvatsku poštansku banku još uvijek traju, a prema riječima direktorice EBRD-a za Hrvatsku Charlotte Ruhe, banka čeka još neke informacije kako bi se mogla donijeti konačna odluka.

Inače, tijekom prošle godine EBRD je u Hrvatsku uložio 245 milijuna eura, a sličan iznos može se očekivati i ove godine. Banka će se tradicionalno orijentirati na infrastrukturu, sektor energetike, mala i srednja poduzeća, turizam, a namjera joj je ojačati i private equity fondove (u dva su već uložili svoja sredstva) te tržište kapitala.

Komentara 2

EH
Ecce homo
14:23 30.03.2010.

Ostavite BAREM jednu banku u hrvatskom vlasništvu!

OB
-obrisani-
14:23 30.03.2010.

Ovo je najgora vijest ove godine!!!!!!! EBRD će održati godišnju skupštinu u Zagrebu!?!? A što? U EU nismo. Malo niže ide objašnjenje \" banka će se orjentirati na infrastrukturu, energetiku, turizam.\" To je znači ono što nam namjeravaju preoteti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije