Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poduzetništvo i obrt

Potpisan sporazum između HAMAG INVEST-a i HUKU-a

huku,hamag
28.05.2013.
u 18:56

Cilj potpisivanja sporazuma jest namjensko kreditiranje subjekata malog gospodarstva i članova kreditnih unija u sklopu Jamstvenog programa HAMAG INVEST-a "Novi poduzetnici"

U velikoj dvorani Ministarstva poduzetništva i obrta danas je potpisan sporazum između HAMAG INVEST-a i Hrvatske udruge kreditnih unija – HUKU-a. Pojedinačne ugovore s HAMAG INVEST-om potpisale su članice HUKU-a koje imaju aktivu veću od 15 milijuna kuna: Kreditna unija Dukat, Kreditna unija Gama, Kreditna unija Libertina, Kreditna unija Konavle, Kreditna unija Deponent, Kreditna unija Marijan, Kreditna unija BRA-MA, Kreditna unija Noa, Kreditna unija Jamstvo, Kreditna unija ABC te Kreditna unija Zagorska. Cilj je potpisivanja sporazuma namjensko kreditiranje subjekata malog gospodarstva i članova kreditnih unija u okviru Jamstvenog programa HAMAG INVEST-a Novi poduzetnici.

Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros naglasio je kako je u gospodarskom sektoru pitanje izvora financiranja najbitnije i najosjetljivije te da je ovakav način kreditiranja upravo najbolji primjer kako se subjekti malog gospodarstva, odnosno obrtnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, mogu kreditirati domaćim kapitalom.

Predsjednica HUKU-a Željka Pirija-Benaković naglasila je kako je HUKU ovim sporazumom željela sudjelovati u poboljšanju poslovne klime u Hrvatskoj, otvaranju novih radnih mjesta te potaknuti regionalni razvoj u Republici Hrvatskoj i to kreditiranjem onih koji ne mogu doći do financijskih sredstava u velikim bankama.

– Ovakvim poslovanjem pratimo trendove u EU. Naša je želja da pokažemo da kreditne unije posluju prema načelu uzajamnosti i društvene korisnosti – dodala je.

Predsjednik Uprave HAMAG INVEST-a Darko Liović izrazio je svoje zadovoljstvo sklapanjem ovog sporazuma i naglasio kako se po prvi put u Republici Hrvatskoj stvaraju uvjeti u kojima će novi poduzetnici, uz kvalitetan poslovni plan i dobru ideju te jamstvo HAMAG INVEST-a, bez hipoteke imati mogućnost realiziranja svoga projekta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije