Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozitivan primjer

Poslovi Končara u Finskoj vrijedni 15 milijuna eura

Končar
Končar
05.03.2012.
u 11:19

U prošloj godini povećan je i ukupan broj zaposlenih

Tvrtka Končar – Generatori i motori sklopio je ugovor za izradu i isporuku dva generatora snage 34 MVA za jednu od najznačajnijih i najvećih hidroelektrana u Finskoj – Imatra. Kupac je tvrtka Fortum Power and Heat Oy – vodeća finska tvrtka u energetskom sektoru koja ima objekte i u susjednim zemljama, priopćeno je iz Končara – Generatora i motora.

Riječ je o osmom ugovoru za obnovu hidroelektrana s tvrtkom Fortum te dvanaestoj hidroelektrani u Finskoj od 2003. godine.

Končar – Generatori i motori trenutačno imaju, u raznim fazama realizacije, ugovore za osam hidroelektrana u Finskoj ukupne vrijednosti oko 15 milijuna eura što tu zemlju svrstava među najznačajnije u koje Končar izvozi.

Ovaj ugovor nastavak je uspješnog poslovanja grupe Končar koja je u prošloj godini imala nekonsolidirani prihodi od prodaje proizvoda i usluga vrijedan 2851,7 milijuna kuna, dok je dobit nakon oporezivanja 184 milijuna kuna i u tom smislu je 2011. dosad najuspješnija poslovna godina Grupe Končar. U prošloj godini povećan je i ukupan broj zaposlenih.

– Izvoz čini 55 posto ukupnih prihoda – objašnjava Darinko Bago, predsjednik Uprave Končara, te dodaje da je stanje ugovorenih poslova na kraju 2011. za šest posto više od stanja na početku godine.

– Osim toga, važno je napomenuti da smo u 2011. godini investirali 233,5 milijuna kuna, a kao rezultat tih ulaganja naša dugotrajna imovina povećana za 112,3 milijuna kuna. Najveći dio tih sredstava utrošeno je za izgradnju vjetroelektrane Pometeno brdo, za razvoj visokonaponskog prekidača, izgradnju visokonaponskog laboratorija za ispitivanje srednjih energetskih transformatora do 100 MVA i 170 kV u društvu Končar – Distributivni i specijalni transformatori, zaključio je Bago.

Komentara 11

ST
strike
12:00 05.03.2012.

Nasmijao si me Zemunica. Jeli Rade ili Danko?

OB
-obrisani-
12:08 05.03.2012.

Bravo decki,...znaci moze se, kad se ima spoj znanja i marljivosti. Samo tako, pokazite i drugima.

ST
Startrack
13:44 05.03.2012.

Covjek je kandidat za najgluplji komentar godine. Zemunica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije