Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burza

Ponuda za Ininu dionicu 2850 kn, mirovinci imaju oko 3,3% udjela

stock
Arhiva Vl-a
21.12.2010.
u 16:30

Nakon zadržavanja cijene Inine dionice na 2830 kuna već nekoliko dana, danas je stigla ponuda za kupnju po cijeni od 2850 kuna od američkog ulagača

Na Zagrebačkoj burzi danas je protrgovano dionicama Ine u vrijednosti 62,2 milijuna kuna, a zadnja cijena bila je nešto veća od 2830 kune. Naime, mirovinski fondovi već nekoliko dana kupuju Inine dionice po cijeni od 2830 kuna, a danas je pristigla ponuda po cijeni od 2850 kuna.

Prema informacijama nekoliko tisuća komada dionica po toj cijeni, od 2850 kuna, kupio je ulagač iz New Yorka. No to nije jače poremetilo cilj mirovinskih fondova koji trebaju prikupiti oko šest posto dionica, a kako bi onemogućili MOL-u da stekne više od 50 posto udjela. Trenutačno su na pola puta, jer imaju oko 3,3 posto udjela u Ini.

Nagađanja su kako je možda danas netko povezan s mirovinskim fondovima ponudio veću cijenu, a kako bi se skrenula pozornost usklađenog djelovanja mirovinskih fondova u kupnji dionica Ine po istoj cijeni. No takav pristup,zajedničkog djelovanja u skladu je sa zakonom, jer nema manipulacije cijenom. Osim toga, po istoj cijeni posljednjih dana ne kupuju samo mirovinci, nego i još neki ulagači.

Ključne riječi

Komentara 12

TA
tapiros
18:05 21.12.2010.

Može li mi netko kao laiku objasniti što će biti sa mirovinskim fondovima u slučaju da kupe tih 3-5% dionica INE? INA toliko ne vrijedi sada i nakon te kupnje cijena dionice mora pasti dosta - kako će mirovinci nadoknaditi taj gubitak?

Avatar Sidewinder
Sidewinder
17:16 21.12.2010.

Iza MOL-a stoje Rusi.

EL
elfenomeno77
17:07 21.12.2010.

nadam se da ce vlada uspijeti u svom naumi i spriječiti mađare da u potpunosti preuzmu inu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije