Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽANA SJEDNICA

Plinio Cuccurin novi je predsjednik Nadzornog odbora Alpha Adriatica

Bale: Plinio Cucurin uvjerljivo vodi na predizbornoj listi u Ladonji
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/2
30.08.2022.
u 18:10

Plinio Cuccurin, poznati hrvatski poduzetnik, zajedno s Janezom Zevnikom, svojim će stručnim kompetencijama, uz obavljanje zadaće nadzornog tijela, pružati podršku u budućem rastu i razvoju tvrtke, navodi se

Tvrtka Alpha Adriatic čija je osnovna djelatnost međunarodni pomorski prijevoz rasutih i tekućih tereta uključujući i naftnih produkata i kemikalija te pružanje svih vrsta usluga vezanih uz pomorsku djelatnost danas je imenovala Plinija Cuccurina za predsjednika Nadzornog odbora.

Uz ostale odluke Glavne skupštine, Plinio Cuccurin i Janez Zevnik imenovani su kao članovi Nadzornog odbora još prošloga petka, dok je danas odlučeno kako će Plinio Cuccurin obnašati dužnost predsjednik NO-a, Janez Zevnik zamjenika, a Robert Banko postao je član NO-a kao predstavnik radnika. Novi su članovi Nadzornog odbora imenovani na mandatno razdoblje od četiri godine (od 30. kolovoza 2022. do 30. kolovoza 2026. godine), navodi se u priopćenju.

''Plinio Cuccurin, poznati hrvatski poduzetnik, zajedno s Janezom Zevnikom, svojim će stručnim kompetencijama, uz obavljanje zadaće nadzornog tijela, pružati podršku u budućem rastu i razvoju tvrtke Alpha Adriatic. Novi sastav Nadzornog odbora, svojom vizijom i znanjem, u pozitivnom ozračju i sinergiji s Upravom, djelatnicima i pomorcima radit će na dobrobit društva i dioničara što predstavlja priliku za daljnji razvoj i širenje poslovanja tvrtke u nadolazećem periodu'', navodi se.

Kako je istaknuto na Glavnoj skupštini, tijekom proteklog razdoblja tvrtka je zahvaljujući predanom radu svih zaposlenika i partnera, postigla nagodbu sa stranim vjerovnicima, a s domaćim je postigla pravomoćni predstečajni sporazum. Također, uspješno su realizirane dvije značajne transakcije kojima je značajno smanjena kreditna izloženost tvrtke – refinanciranje broda „Stoja“ i prodaja broda „Champion Istra“. S druge strane, u pravom tržišnom trenutku kupljeni su brodovi „Punta“ i „Valovine“. 

Kada je riječ o financijskim rezultatima, u 2021. godini ostvaren je drugi najbolji rezultat u povijesti tvrtke po kriteriju konsolidirane neto dobiti u iznosu od gotovo 111 milijuna kuna. Na pozitivne financijske rezultate utjecali su viši prihodi od vozarina u segmentu suhih tereta, prihod od ukidanja umanjenja vrijednosti brodova iz ranijih godina te priznavanje odgođenog prihoda broda „Champion Istra“. 
Tvrtka Alpha Adriatic i u nadolazećem razdoblju ostaje fokusirana na redovno servisiranje svojih obveza koje proizlaze iz predstečajnog sporazuma, povećanje svoje učinkovitosti te svoje širenje, navodi se u priopćenju. 

>> VIDEO Gdje će završiti rekordno zaplijenjeni novac? Odvjetnik Nobilo otkriva: Moguća su dva scenarija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije