Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaposleno 95 ljudi

PIK Vrbovec u novu tvornicu i pogone uložio više od 250 mil. kn

pik
PIK
05.09.2012.
u 12:42

Najveća mesna industrija u regiji i četvrta prehrambena industrija u Hrvatskoj po prihodima, u ovoj godini očekuje povećanje prihoda za 15%

U PIK Vrbovcu danas su otvoreni tvornica za proizvodnju trajnih salama, novi pogon za narezivanje i pakiranje mesnih prerađevina te novo skladište gotove robe, ukupne vrijednosti više od 250 milijuna kuna. Prema riječima predsjednika uprave Mate Štetića, time je u PIK-u Vrbovec zaokružen investicijski ciklus u kojega je od 2005., otkako je ta kompanija ušla u sastav koncerna Agrokor, do danas uloženo više od milijarde kuna.

– Ove investicije predstavljaju krunu strateških ulaganja u PIK Vrbovec. Suvremena tehnologija kroz automatizaciju pojedinih proizvodnih procesa omogućuje nam poslovanje. Povećanje proizvodnih kapaciteta otvara nam vrata za daljnje jačanje pozicija na domaćem tržištu, ali i mogućnosti za veći plasman PIK-ovih proizvoda u inozemstvo. Ulaganje u nove kapacitete omogućilo je zapošljavanje dodatnih 95 djelatnika te PIK Vrbovec danas zapošljava 1750 djelatnika – kazao je Štetić ističući kako će novi kapaciteti najmodernije tvornice u regiji PIK Vrbovcu omogućiti jačanje pozicije na domaćem i regionalnom tržištu te u budućnosti otvoriti vrata novim stranim tržištima.

Najveća mesna industrija u regiji i četvrta prehrambena industrija u Hrvatskoj po prihodima u ovoj godini očekuje povećanje prihoda za 15%, na 2 milijarde kuna, dok je 2005. ostvarivala 250 mil. kuna prihoda. Tržišni udjel PIK-a je 40 posto, dok u izvozu PIK ostvaruje 170 milijuna kuna, a u očekivanju je izvozne dozvole za Rusiju.

– Kada smo 2005. godine preuzeli kompaniju, prerađivali smo 8000 tona mesa, a danas prerađujemo 75.000 tona. Do pozicije tržišnog lidera došli smo, između ostalog, investirajući u najsuvremenije tehnologije koje su preduvjet bilo kakve konkurentnosti na europskom tržištu.

Pogon koji danas otvaramo ogledalo je naše strategije – rekao je izvršni potpredsjednik Agrokor koncerna Mislav Galić.

U Agrokoru ističu kako je tvornica u Vrbovcu s vrhunskom tehnologijom jedna od najsuvremenijih takve vrste, kakve se nalaze u samo tri zemlje zapadne Europe, među kojima je danas i Hrvatska. Novim ulaganjima u pogonu za narezivanje i pakiranje mesnih prerađevina povećani su kapaciteti sa 350 na 1500 tona, a skladišni kapaciteti s 400 na više od 1000 tona i 3300 paletnih mjesta.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
16:15 05.09.2012.

Lipo ime mate, a preružno prezime štetić (velika šteta) uz sve ostalo ne može biti nikako dobro.

GE
gensher
08:23 06.09.2012.

Malo i dobrih vijesti. Hvala dragom Bogu.

KR
kreont
08:55 06.09.2012.

Ovo bi sada valjalo prodat nekom strancu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije