Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporazum

Patrijinim oklopnjakom Đuro Đaković juriša na svjetska tržišta

'13.06.2012., Slavonski Brod - Specijalna vozila holdinga Djuro Djakovic. Oklopno modularno vozilo Patria AMV.  Photo: Ivica Galovic/PIXSELL'
'Ivica Galovic/PIXSELL'
14.06.2012.
u 08:00

Tijekom pariškog Eurosatoryja slavonskobrodski Đuro Đaković Holding i finska Patria potpisali su ugovor o zajedničkim nastupima na trećim tržištima

Hrvatska vojna industrija na velika se vrata vraća na svjetsku scenu. Tijekom pariškog Eurosatoryja slavonskobrodski Đuro Đaković Holding i finska Patria potpisali su ugovor o zajedničkim nastupima na trećim tržištima, kojim ova hrvatska tvrtka postaje glavni ugovaratelj poslova vezanih uz prodaju borbenih oklopnih vozila diljem svijeta.

Vodeća pozicija na tržištu

– Za Đuro Đaković to znači novu stepenicu u odnosima s Patrijom. Do jučer smo bili proizvođač za hrvatsko Ministarstvo obrane i za domaće tržište, a sada smo dobili povjerenje finskog partnera za samostalan nastup na trećim tržištima.

To je veliki iskorak, koji pokazuje da se Đuro Đaković Holding pokazao kao pouzdan partner te da je borbeno oklopno vozilo koje izlazi iz naših pogona proizvod vrhunske kvalitete – kazao je Vladimir Kovačević, predsjednik uprave Đuro Đaković Holdinga.

Slično misle i predstavnici Patrije koji smatraju da će partnerstvo otvoriti novi potencijal i nove poslove diljem svijeta.

– Partnerstvo s Đuro Đaković Holdingom, uz podršku Republike Hrvatske, bit će adut u pokrivanju tržišnog potencijala za nova oklopna vozila. Sporazumom se osnažuje vodeća pozicija Patrije kao dobavljača oklopnih vozila – ustvrdio je Seppo Seppala, predsjednik tvrtki Partia Land Systems i Patria Land Services.

Lista vojske UAE

Predsjednik uprave ĐĐ Holdinga ustvrdio je kako već imaju u planu nova tržišta koja dogovaraju s finskom tvrtkom, no nije ih htio imenovati. Ipak, prema poslovnim i obavještajnim analizama, Patrijini oklopnjaci uskoro bi se mogli naći u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji planiraju nabaviti šesto borbenih vozila.

Patrijini BOV-ovi vodeći su na kupovnoj listi koju priprema krunski princ Abu Dhabija i general vojske UAE šeik Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, a uz njih u konkurenciji su još i ruski BTR, Nexter te turski oklopnjaci Arma i Pars.

Ključne riječi

Komentara 36

KR
kristov
08:19 14.06.2012.

Tako je, po istom modelu je Ericsson svojevremeno uzeo Nikolu Teslu, uzeo brend i tržište, najkvalitetnije inženjere i što danas Hrvati imaju od toga. Mogu raditi kao najamnici u tuđem poduzeću, a što tek slijedi nakon srpnja 2013., jadna li nam majka!

KS
kum stevica
08:24 14.06.2012.

+ - 14.06.2012. u 08:16h tamni je napisao/la: čak je i ona "nikakva" jugoslavija proizvodila tenkove i avione......a sad jedna "napredna" hrvatska proizvodi veliki "tomo vinković"....blavo a koja je uloga hrvatske u tom partnerstvu.....pumpanje guma na patri-ji...možda ? ............................................................................................................................ Tamnii ako te zanima u toj tvojoj jugoslaviji ti tenkovi okojima pišeš su se proizvodili baš u istom pogonu ĐĐ gdje i Partia pa nevidim razlog zašto i Patria nebi bila uspješan izvoni proizvod,jer znanja ima ,a ni volje ne nedostaje.Malo više optimizma ,a i domoljublja ti nebi škodilo.

OB
-obrisani-
08:16 14.06.2012.

čak je i ona "nikakva" jugoslavija proizvodila tenkove i avione......a sad jedna "napredna" hrvatska proizvodi veliki "tomo vinković"....blavo a koja je uloga hrvatske u tom partnerstvu.....pumpanje guma na patri-ji...možda ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije