Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blago njima

Ovo je jedina zemlja u kojoj žene zarađuju više od muškaraca

novac,bogati,pada novac
Thinkstock
29.04.2013.
u 22:08

Zaposlene žene tijekom 2010. godine zaradile su 45.767 eura, dok je prosječna zarada muškaraca za to razdoblje bila tri posto manja, “samo” 44.224 eura

Luksemburg je san svake emancipirane žene. Naime, to je vjerojatno jedina država na svijetu u kojoj žene u prosjeku zarađuju više od muškaraca.

Prema istraživanju agencije Statec, zaposlene žene tijekom 2010. godine zaradile su 45.767 eura, dok je prosječna zarada muškaraca za to razdoblje bila tri posto manja, “samo” 44.224 eura. Žene u Luksemburgu najčešće rade u obrazovanju, bankarstvu ili u osiguravajućim društvima.

>> Astrofizičarka, hokejašica i pravnica na pokeru zgrću milijune!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije