Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pevec

Otvoreni Pevecovi centri u Jankomiru, Zadru i Puli

Pevec Jankomir
Željko Hladika
05.03.2010.
u 13:48

Zasad je potpisano 70 novih ugovora sa starim dobavljačima-vjerovnicima te novim dobavljačima. Jedino što sa stranim partnerima ide malo teže jer im Pevec u stečaju ne može dati bankovna jamstva, kaže stečajni upravitelj Darko Šket.

Nakon otvorenja salona namještaja u Zadru te centra u Bjelovaru, danas su otvoreni i Pevecovi centri u zagrebačkom Jankomiru, Zadru i Puli s oko 240 radnika, što je najbolji dokaz da se stečaj Peveca s preustrojem uspješno nastavlja. Prošlo je, naime, samo mjesec dana otkako je otvoren stečaj Peveca Zagreb, tako da su centri otvoreni u relativno kratkom roku, a i puni su kupaca, kaže stečajni upravitelj Peveca Zagreb i Bjelovar Darko Šket. Već prvoga dana u Bjelovaru, primjerice, ostvaren je veći promet nego ijednog drugog dana u bilo kojem Pevecovom centru u 2008. i 2009. godini.

Šket objašnjava kako se centri još uvijek pune određenim asortimanom roba i tako će biti i idućih tjedana. Zasad je potpisano 70 novih ugovora sa starim dobavljačima-vjerovnicima te novim dobavljačima. Jedino što sa stranim partnerima ide malo teže jer im Pevec u stečaju ne može dati bankovna jamstva, iako su već krenula i avansna plaćanja.

Planirana strategija je i da se vjerovnicima dobavljačima ponude novi ugovori, da se kroz tekuće poslovanje podmire njihovi stari dugovi pretvaranjem potraživanja u vlasničke udjele u Pevecu ili reprogramom dijela obveza. No, sve će se znati podrobnije nakon ročišta koje je zakazano za 18. svibnja. Za nekoliko dana, pak, objavit će se natječaj za najam svih prostora u Pevecovim centrima koji neće trebati u poslovanju, dok će se roba nabavljati samo u onim količinama i vrstama koje su potrebne, bez stvaranja nepotrebnih zaliha.

Šket najavljuje kako će se već idućih dana otvoriti centri u Koprivnici i Osijeku sa po 70-ak radnika, a potom u Kutini. Rijeka i Slavonski Brod pretrpjeli su ogromne manjkove i gotovo su potpuno prazni, a u Brodu nisu zadovoljni ni lokacijom,  tako da će se otvorenje tih centara prolongirati do daljega, ovisno kojom će se brzinom uspjeti popuniti s robom i pripremiti za otvaranje.

Uz nastavak poslovne suradnje s dobavljačima i očuvanje radnih mjesta, dugoročna strategija novog Peveca uključuje i CRO SHOP, kuću hrvatskog namještaja, čija je osnovna ideja da se na jednome mjestu unutar Pevecovih centara okupe proizvodi hrvatskih namještajaca, primjerice Spin Valisa, Međimurjepleta, AG Dinasa, Mundusa, Tvina i drugih.

Komentara 3

FT
franjo.tahi
15:36 05.03.2010.

Pevec je narodni heroj!!! Šteta što gospon Pevec nema i mesnu industriju jer bi sa svojom pojavom bio dobra reklama!!!

ZD
Zdrava
19:29 05.03.2010.

interesira me u kojoj stranki je gospon Pevec Ovo nema nigdje na svjetu

SA
savcar
04:07 06.03.2010.

Zdrava! Ne znam u kojem ti svijetu zivis, ali toga ima svugdje na svijetu, to je najnormalnija pojava, restrukturiranje firme pod zastitom bankrota, kaj je tu cudno?svasta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije