Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatske šume

Otpuštaju drvosječe jer ne mogu podići više od 2 kg!

Hrvatske sume
Marijan Susenj/PIXSELL
04.02.2013.
u 08:00

Hrvatske šume angažiraju privatne sjekače jer njihovi, žali se predsjednik Uprave, izbjegavaju posao. Sindikat pak tvrdi: Stvarate socijalne slučajeve.

Hrvatske šume angažiraju privatne sjekače jer njihovi, žali se predsjednik Uprave, izbjegavaju posao. Sindikat pak tvrdi: Stvarate socijalne slučajeve.

Kako je Poslovnom dnevniku objasnio predsjednik Uprave Ivan Pavelić, u tijeku su pregovori sa sindikatima o restrukturiranju i optimizaciji poslovanja, a konačan broj ljudi koji bi do kraja 2013. godine trebali otići tek će se utvrditi. \"Zasad je neizvjesno hoće li otići 1800 ili pak 3000 ljudi, u određenim djelatnostima imamo golem višak, a s druge strane imamo manjak sjekača\", kaže Pavelić. Za sindikate takvo restrukturiranje nije opcija.

Pavelić pak kaže kako privatnici obavljaju ekonomski neisplative poslove ili poslove u kojima je detektiran manjak radne snage. \"Treba naglasiti da sjekač kod privatnika na dan obradi 30 kubika drva, a u Hrvatskim šumama samo 17. Naši radnici nerijetko čim dobiju ugovor za stalno dobiju i liječničko uvjerenje u kojem se tvrdi da imaju povećan rizik od nastanka invaliditeta i kako ne mogu dići ništa teže od dva kilograma. To više ne možemo tolerirati\", kaže Pavelić, dodajući da zbog takvih okolnosti i moraju često angažirati privatne tvrtke koje su im mnogo jeftinije. Više pročitajte ovdje: Otpuštaju drvosječe jer ne mogu podići više od 2 kg!

Ključne riječi

Komentara 7

LP
Lebron Petrovic
10:01 04.02.2013.

Ajde neka on siče kad je tako pametan !

TH
than
13:02 04.02.2013.

Poprilicno nejasno napisano. Naslov kaze da otpustaju drvosjece jer ne mogu podici vise od 2 kg, a onda u tekstu pise da imaju manjak sjekaca, a visak u 'odredjenim djelatnostima'. Pa 'prekvalificirajte' taj visak u sjekace. Kod nas je jos uvijek neko misljenje da kada se jednom zaposlis da je to do kraja zivota. Red je da se to pocne mijenjati i u drzavi.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
08:53 04.02.2013.

Privatnik vrši obradu stabala zrelih za rušenje, a ona su blago rečeno, podeblja, dok ovi iz hrvatskih šuma režu i stabla koja privatnik ne smije, zbog prorede, zbog bolesti stabala. Takve su biljke naravno, tanje, i tu je teže nabiti potrebnu kubikažu. A ovo sa dvije kile, je čista demagogija. Neka prijave doktora, nek traže vještačenje, tjeraju sudski. Valjda šalju radnika na medicinu rada prije zapošljavanja. To je pravilo, bilo da se zapošljava na određeno ili stalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije